Nedavno objavljeno

Mad Head Games studio za razvoj video igara otvara kancelarije u BIH!

Mad Head Games, jedan od vodećih regionalnih studija za razvoj video igara, otvorio je kancelariju u Sarajevu. Studio u potpunosti podržava rad od kuće i zapošljava ljude širom regiona, a otvaranje nove kancelarije je dio planiranog jačanja prisustva na BiH podneblju koje je prepoznato kao bogato talentima.

Mad Head Games je prije dvije godine postao dio globalnog giganta Saber Interactive (studija u okviru Embracer Group-a), u čijem se portfoliju nalaze studiji zaslužni za kultne gaming naslove: “Metro”, “World War Z”, “HALO: The Master Chief Collection”, “Mount & Blade II: Bannerlord”, “Pay Day”…

Od svog osnivanja 2011. godine Mad Head Games je izdao 66 igara, a studio se nakon akvizicije u potpunosti okrenuo razvoju akcionih igara za PC i konzole. Trenutno radi na dvije igre: na akcionoj sci-fi avanturi Scars Above, i na još uvijek nenajavljenoj akcionoj igri baziranoj na jednoj kultnoj horor franšizi.

Sarajevo je treći grad u kojem je Mad Head Games prisutan, nakon Novog Sada i Beograda, i nove vijesti iz ovog studija nas tek čekaju. Ovaj projekat je veliki korak ka jačanju i uključivanju BiH u regionalnu game dev scenu koja se sve većim slovima upisuje na globalnu gaming mapu.

Spisak otvorenih pozicija je moguće pogledati ovdje.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img