Nedavno objavljeno

Novi nastavak ‘Top Guna’ prešao zaradu od milijardu dolara na kino blagajnama širom svijeta

U nastavku omiljenog klasika iz 1986., Cruise se vraća kao vojni pilot Pete ‘Maverick’ Mitchell, a Cruiseova izvedba, kao i nevjerojatna glumačka postava oduševila je publiku i kritičare.

Stoga ne čudi da je nastavak ‘Top Guna’ uspješno prešao prag od milijardu dolara zarade i tako postao najuspješniji film 2022., a ujedno i najuspješniji film Cruiseove karijere budući da je njegov dosad najuspješniji film bio je ‘Mission: Impossible – Fallout’ koji je zaradio 792 miliona dolara.

Kritičari i publika pohvalili su film koji je u SAD-u zaradio vrtoglavih 521,7 miliona dolara i više od 484,7 miliona dolara u kinima širom svijeta, od toga u Velikoj Britaniji oko 70 miliona i Japanu (41 milion).

Iako su se mnogi pitali hoće li čekanje više od 30 godina na nastavak štetiti nasljeđu Top Guna, no to se pokazalo potpuno netačnim.

U ‘Mavericku’ smo mogli vidjeti veterana Petea ‘Mavericka’ Mitchella kako podučava novu grupu pilota za opasne misije, uključujući i onu na neprijateljskom teritoriju.

U filmu glume poznata imena poput Milesa Tellera (Rooster), koji glumi sina pokojnog lika Goosea. Tu je i Jennifer Connelly kao Penny, Jon Hamm kao Cyclone, Monica Barbaro kao Phoenix, Jay Ellis kao Payback, Glen Powell kao Hangman i Lewis Pullman kao Bob. Val Kilmer se na oduševljenje ljubitelja ‘Top Guna’ vratio kao Tom ‘Iceman’ Kazansky.

tportal.hr
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img