Novi nastavak ‘Top Guna’ prešao zaradu od milijardu dolara na kino blagajnama širom svijeta

Nedavno objavljeno

U nastavku omiljenog klasika iz 1986., Cruise se vraća kao vojni pilot Pete ‘Maverick’ Mitchell, a Cruiseova izvedba, kao i nevjerojatna glumačka postava oduševila je publiku i kritičare.

Stoga ne čudi da je nastavak ‘Top Guna’ uspješno prešao prag od milijardu dolara zarade i tako postao najuspješniji film 2022., a ujedno i najuspješniji film Cruiseove karijere budući da je njegov dosad najuspješniji film bio je ‘Mission: Impossible – Fallout’ koji je zaradio 792 miliona dolara.

Kritičari i publika pohvalili su film koji je u SAD-u zaradio vrtoglavih 521,7 miliona dolara i više od 484,7 miliona dolara u kinima širom svijeta, od toga u Velikoj Britaniji oko 70 miliona i Japanu (41 milion).

Iako su se mnogi pitali hoće li čekanje više od 30 godina na nastavak štetiti nasljeđu Top Guna, no to se pokazalo potpuno netačnim.

U ‘Mavericku’ smo mogli vidjeti veterana Petea ‘Mavericka’ Mitchella kako podučava novu grupu pilota za opasne misije, uključujući i onu na neprijateljskom teritoriju.

U filmu glume poznata imena poput Milesa Tellera (Rooster), koji glumi sina pokojnog lika Goosea. Tu je i Jennifer Connelly kao Penny, Jon Hamm kao Cyclone, Monica Barbaro kao Phoenix, Jay Ellis kao Payback, Glen Powell kao Hangman i Lewis Pullman kao Bob. Val Kilmer se na oduševljenje ljubitelja ‘Top Guna’ vratio kao Tom ‘Iceman’ Kazansky.

tportal.hr
Prethodni članak21. EXIT
Naredni članakVučko Trail 2022

Pročitaj još
Related

Linda Evangelista dočekala pravdu na sudu zbog uništenog izgleda

'Voljela sam biti na modnoj pisti. Sada se bojim...

BRAD PITT I EKIPA FILMA “BRZINA METKA” NA PREMIJERI U PARIZU

Proteklog vikenda ekipa filma “Brzina metka” (Bullet Train) posjetila...

Vjenčali se Jennifer Lopez i Ben Affleck

New York Post objavio je da je na uvid...