Punjeni patlidžan

(za 4 osobe)

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
2 veća patlidžana,
50 g gustog soka od paradajza (ili zgnječenih pelata),
2 mlada luka,
2 paprike,
2 kašike kapara,
česan bijelog luka,
origano,
bosiljak,
maslinovo ulje,
so

PRIPREMA: Neoguljene patlidžane prepoloviti po dužini, sredinu duboko unakrsno zasijeći na više mjesta i složiti u tepsiju prekrivenu nauljenim papirom za pečenje. Peći 20 minuta na 190 stepeni. Isjeckane luk i bijeli luk propržiti na malo ulja, dodati kapare i isjeckane paprike te kratko pržiti uz povremeno miješanje. Posoliti, posuti origanom i bosiljkom. Polovine patlidžana prekriti paradajzom, rasporediti prženo povrće i peći još 10 minuta. Poslužiti toplo.

Pročitaj još
Related

Torta s malinama i limunom

POTREBNO: 250 g brašna, 140 g putera, 5 jaja, 30 g mljevenih badema, 3...

STAMBENI KREDITI ZA MLADE: Do vlastitog doma uz posebne pogodnosti

Rješavanje stambenog pitanja je nešto što godinama opterećuje većinu...

Ražnjići od kozica sa salatom od riže

Potrebno (za 4 osobe): 3 kriške integralnog hljeba, 1 dl maslinovog...

Sladoled umjesto obroka

Sladoled je hranjiv, ukusan i osvježavajući. Kremasti je bogat...