Trešnje i bademi

Nedavno objavljeno

Potrebno (za 6 osoba)

½ kg trešanja
100 g brašna
1 prašak za pecivo
40 g na listiće izrezanih badema
3 jaja
60 g šećera
2 dl šlaga
1 dl mlijeka
10 g putera
šećer u prahu
so

Priprema: iz trešanja izvaditi košpice i staviti u tepsiju namazanu puterom. Umutiti brašno, prašak za pecivo, šećer, jaja, mlijeko, šlag i malo soli dok ne postane glatka i homogena smjesa. Usuti tijesto preko trešanja, posuti bademima i peći oko 40 minuta na 180 stepeni. Mlako posuti šećerom u prahu i poslužiti.

Savjet: umjesto trešanja možete staviti šljive, kajsije ili grožđe.

Pročitaj još
Related

Pikantni makaroni

Potrebno (za 4 osobe): 320 makarona 200 g velikih zelenih maslina 250...

Tikvice sa mentom

Potrebno (za 4 osobe): 3 tikvice, 1 dl piva, 2 dl mlijeka, malo...

Pašteta od tunjevine

POTREBNO: Ocijeđena konzerva tunjevine u komadima, kašika soja sosa, 2/3 kašike limunovog...

Angel Food Cake

POTREBNO: 6 jaja, 290 g brašna, 300 g šećera, 2 dl vode, 1 dl...