NaslovnicaRaportSportsko plesni klub Astorija proslavio 25. rođendan 

Sportsko plesni klub Astorija proslavio 25. rođendan 

Sportsko plesni klub Astorija u četvrtak, 23. juna u punom Domu mladih u Sarajevu obilježio je 25 godina postojanja.

Dvije i po decenije uspješnog rada, plesa, takmičenja i nagrada Sportsko plesni klub Astorija sinoć je upravo plesnom revijom obilježio ovaj značajan jubilej.

Plesna revija “Živimo ples 25 godina” bogatim programom i izvođenjem različitih plesnih stilova opravdala je sa razlogom status najtrofejnijeg kluba u BiH.

“Tokom održavanja plesne revije proslavili smo rođendan, veliki jubilej  ali i istrajnost u opstanku bez obzira na izazove koji su nam se nalazili na putu ka uspjehu. Slavili smo i svaku pojedinačnu medalju ali  i uspjeh kluba. Kada se osvrnem na protekle godine uspješnog rada u klubu, najponosniji smo na mogućnost da imamo priliku svoja znanja i vještine prenositi na mlade plesačice i plesače” istaknuo je direktor SPK Astorija i jedan od glavnih trenera Mirza Geljo.

Početak revije obilježila je vokalna izvedba pjesme Someone you loved koju je izvela Nina Demović, a posjetitelji plesne revije imali su priliku uživati u pravom plesnom prazniku tokom smjenjivanja latinoameričkih plesova, sportskih plesova, hip hop a, break dance-a, street dance-a kroz 44 plesne tačke.

“Sretni smo i ponosni nakon proslave godišnjice, održavanja plesne revije Živimo ples 25 godina. Nastavljamo sa uspješnim radom i u toku ove godine planiramo organizirati tradicionalni Sarajevo Dance festival u mjesecu novembru koji će okupiti preko dvije hiljade plesača” dodao je nakon završetka plesne revije direktor SPK Astorija Mirza Geljo.

Tokom plesne revije publika je imala priliku vidjeti i nastupe aktualnih državnih prvaka a posebnu pažnju publike privukli su najmlađi članovi kluba Cicibani i Balerine.