Nedavno objavljeno

Kako smo proslavili Gracijin rođendan u Tuzli

Naši prijatelji na tuzlanskom Festivalu savremene žene, čiji smo vjerni pratitelji već pet godina, su nam predložili da dio rođendanske atmosfere prenesemo i u Grad na zrnu soli - što smo naravno sa zahvalnošću prihvatili - pogledajte atmosferu sa Gracijine Noći pod zvijezdama u Tuzli

Jeste, rođendan Gracije je bio u aprilu, ali su se naše proslave, kao Ivkova slava, produžile unedogled. Naši prijatelji na tuzlanskom Festivalu savremene žene, čiji smo vjerni pratitelji već pet godina, su nam predložili da dio rođendanske atmosfere prenesemo i u Grad na zrnu soli – što smo naravno sa zahvalnošću prihvatili. Edina Selesković i Zlatko Berbić, alfa i omega Festivala, zajedno sa sjajnom ekipom: Amrom Avdić, Ines Begović, Almedinom Zubčević, Amir Zonić, plejadom fascinantnih ljudi, požrtvovanih volontera, učinili su sve da se u Tuzli osjećamo ne kao gosti već domaćini i svoji na svome.

Evo videa koji svjedoči o divnoj atmosferi zabave a u nastavku pogledajte i fotografije:

Temeljno i sadržajno smo se pripremili za promociju svega što smo radili i radimo pa smo Gracijinu Noć pod zvijezdama dočekali sretni i ponosni. Zabava na Panonici, unutar kompleksa slanih Panonskih jezera, jednog od najljepših mjesta Tuzle okupila je sjajno društvo, učesnice i učesnike Festivala, naše drage prijatelje i kolege iz ovog grada ali i puno onih koji su došli u Tuzlu na Festival iz cijelog svijeta, a mi smo svim zvanicama pripremili poseban poklon: izložbu naslovnica kao i fotografija koje svjedoče o prikazu žena današnjice u svim njihovim životnim ulogama.

Zabava je održana u sklopu petog po redu Festivala savremene žene i otvorena je solističkim koncertom mladog virtuoza klasične gitare Edmira Begovića, nakon čega su svi prisutni plesali uz zalazak sunca i funky ljetnu atmosferu na dance flooru uz neponovljivu DJ Mayru.

Virtuoz klasične gitare Edmir Begović

“Mislim da je večerašnja atmosfera sjajna. Ispričali smo puno priča iz Tuzle na stranicama Gracije, puno priča sa Festivala savremene žene i nadamo se da će i ubuduće biti tako”, poručila je svim prisutnim glavna i odgovorna urednica Gracije Mersiha Drinjaković.

Mersiha Drinjaković i Belma Pećanin na Festivalu savremene žene u Tuzli

Uz naravno Festival i njegov tim, ništa ne bi bilo ovako da nije bilo nesebične podrške naših prijatelja: kompanije Menprom Tuzla, vinarije Carski vinogradi Mostar te Prirodne kozmetike Gloria.

Naravno, zahvaljujemo se i svim prijateljima i sponzorima Festivala savremene žene: Turistička zajednica grada  Tuzle, Turistička zajednica Tuzlanskog kantona, Centralno grijanje Tuzla, NLB Banka, OAZA voda, Vispak, Solana Tuzla, Bh Telecom, Bingo, Violeta, Meggle, Impakt, World vision Bosna i Hercegovina, mikrokreditna organizacija Mi-Bospo, AKM, Menprom, cvjećara Čarolija i restoran Zlatnik.

- Advertisement -
I evo i detalja o izložbi: ovo je samo dio priča o inspirativnim ženama koje smo fotografijama predstavili u Tuzli, na izložbi našeg Nikole Blagojevića i njegovog Studija Spektroom u sklopu Gracijine zabave, ali i na centralnoj šetačkoj zoni grada.

 

ALISA ČAJIĆ: Ljubav treba da nas vodi kroz život, kao i Antigonu nekad

AMIRA MEDUNJANIN: Da sam ja netko, ljudi bi muziku slavili svaki dan

AMILA TERZIMEHIĆ: Bosanska Wonder Woman

O princezama i prinčevima na zrnu graška

INA ČANO: Običan život neobične djevojke

 

MARTINA MLINAREVIĆ: Nikad nisam bila bliže smrti a više živjela

ANNA KOŽEMJAKIN: Majstorica hebrejske kaligrafije

Njihova godina: ALMA FEROVIĆ FAZLIĆ

ARIJANA KARIĆ: Svoj posao radimo bez straha i srcem

https://gracija.info/2020/03/09/vedrana-bozinovic-na-prvu-probu-sam-usla-kao-niko-a-izasla-kao-dramaturg/

NEJRA LATIĆ HULUSIĆ: Efikasnije je izreći ideju kolumnom nego filmom

 

Latest Posts

spot_img

Raport

spot_img