Ivan Laketa je novi generalni direktor Glova za BiH

Glovo, najveća platforma za dostavu raznih vrsta proizvoda i jela na zahtjev kupaca, objavila je imenovanje novog generalnog direktora za Bosnu i Hercegovinu Ivana Laketu. Na ovoj poziciji, on će upravljati dinamičnom ekspanzijom Glova u zemlji, razvijajući lokalno tržište za trenutne brze isporuke.

Nedavno objavljeno

 Ivan Laketa ima veliko iskustvo u menadžmentu i marketingu. Više od 12 godina upravlja brendovima i strategijom rasta, radeći u multinacionalnim kompanijama, kao što su: British American Tobacco, Superbet i Bringo, a ujedno je radio na tržištima Srbije, Češke i Rumunije. On je dio Glovo tima više od godinu dana, gdje je radio na izgradnji partnerstava sa renomiranim međunarodnim brendovima u regionu jugoistočne Evrope.

 

Uzbuđen sam što mogu podijeliti svoje iskustvo usmjereno na rast i donijeti novu energiju na bosanskohercegovačko tržište. Ovo tržište je živo i puno potencijala, a Glovo je ovdje već prepoznat po svojoj brzoj i kvalitetnoj usluzi. Postoji odličan potencijal za rast, a naše opredjeljenje je pružanje najboljeg korisničkog iskustva i inovacija. U Glovu konstantno radimo na izgradnji jedinstvene partnerske mreže i stoga ćemo nastaviti ulagati u bh. tržište. Iza ovog fokusa nalazi se naše ogromno znanje i globalno iskustvo koje ćemo ovdje sigurno prenijeti“, rekao je Ivan Laketa, generalni direktor Glovo BiH.

 

Ivan Laketa je diplomirao poslovnu administraciju i menadžment na Univerzitetu ekonomskih studija u Bukureštu u Rumuniji i posjeduje dvije master diplome međunarodnog biznisa na Roterdamskoj školi za menadžment, Univerzitetu Erasmus i iz oblasti marketinga fakulteta Esade iz Španije. On je strastveni menadžer koji konstantno pomjera granice svog tima, iza kojih se krije razumijevanje i poznavanje tržišta i potrošača. Laketa govori engleski, rumunski, ruski i španski.

Pročitaj još
Related

Kako ishranu prilagoditi vrelim ljetnim danima – OVAKO.

Stiglo nam je ljeto, a sa njim i pregršt...

Farmaceutska kompanija EMS – lider na brazilskom farmaceutskom tržištu 16 uzastopnih godina

EMS proizvodi lijekove na recept, generičke lijekove, brendirane lijekove,...

Lovefest otkriva nove izvođače: Live Stage line up stiže 27. juna

Prema riječima organizatora, ovogodišnje izdanje Jelen Lovefesta, pod sloganom...

Early Bird ulaznice za NetWork konferenciju u prodaji još samo sedam dana!

Iskoristite ovu, vrlo povoljnu ponudu i obezbijedite sebi mjesto...