Nedavno objavljeno

Unosite li dovoljno vitamina u svoj organizam? Ova namirnica ima ih čak sedam!

Dolaskom ljetnih dana i izloženosti sve većim dnevnim temperaturama, dolazi do promjena i u našem tijelu. Često smo izloženi savjetima o unosu dovoljno vode u organizam, o manjoj konzumaciji „teške“ hrane, kao i o izbjegavanju izlaganja direktnim zrakama sunca, posebno u poslijepodnevnim satima. No, što je s unosom vitamina u naš organizam? Trebamo li povećati njihov unos?

Naravno, odgovor na ovo pitanje je potvrdan. S obzirom na povećan gubitak tjelesne tekućine, kojim gubimo i ostale vrijedne tvari iz našeg organizma, a koje su potrebne za normalnu funkciju našeg tijela, potrebno ih je redovno nadoknađivati.

Upravo tome doskočio je Lactalis BH kada je na tržištu predstavio liniju mlijeka obogaćenu s čak 7 vitaminima, koja je nedavno promijenila dizajn i ime – Dukat mlijeko multivitamin. U samo 100 grama Dukat trajnog mlijeka multivitamin, nalazi se čak 120 mg kalcija, 3.1g proteina te vitamini A, E, B1, B3, B5, B6 i B7 koje bismo svakako trebali uključiti u svoju prehranu. Drugim riječima, samo jedna čaša Dukat trajnog mlijeka multivitamin dnevno, osigurava unos esencijalnih hranjivih nutrijenata koji su potrebni za optimalno funkcionisanje organizma.

Vitamini koje pronalazimo u Dukatovoj liniji mlijeka obogaćenog s čak sedam vitamina, veoma su važni za pravilan rad našeg organizma. Imajući to na umu, našim smo kupcima htjeli ponuditi jedinstven proizvod koji ih sve objedinjuje, a upravo to je Dukat trajno mlijeko multivitamin“, pojašnjava nam Edin Bahić, rukovodilac proizvodnje Lactalis BH.

Dakle, osim unosa dovoljne količine vode, pobrinite se da u svoj organizam unosite i sve potrebne vitamine i spremni dočekajte nadolazeće ljetne dane!

Više informacija o proizvodu i Lactalis BH pronađite na stranici www.lactalisbh.ba.

Latest Posts

Raport

spot_img