Nedavno objavljeno

Moja predstava

Pozorišni komad Moja predstava reditelja Branislava Trifunovića premijerno je izvedena krajem maja u Dječijoj kući Novo Sarajevo.

Predstava rađena prema motivima filma Birdman reditelja Alejandra Gonzaleza Inarritua, u produkciji Udruženja Moje pozorište. Ovo teatarsko udruženje je osnovao glumac i profesor na Akademiji scenskih umjetnosti Alen Muratović i ova predstava je trebala zaživjeti na sceni u aprilu 2020., ali planove je promijenila pandemija koronavirusa. Dvije godine kasnije Moja predstava je napokon na sceni, adaptaciju potpisuje Almir Imširević, a naslovnu ulogu tumači Admir Glamočak. Sporedne uloge pripale su Alenu Muratoviću, Jasni Žalici, Lidiji Kordić, Nadine Mičić, Adnanu Gori, Medihi Musliović i Emiru Fejziću. Muziku je radio Dario Kos, a kostimografiju Emina Hodžić-Adilović. Za scenografiju su zaslužni Mirna Ler i Omar Šelo. Partneri projekta su Dječija kuća Novo Sarajevo i Centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo.
Moja predstava donosi uvid u sve ono što se dešava iza scene glumcima i glumicama, životima koje vode paralelno udahnjujući život predstavi. Prema riječima reditelja, poznatog beogradskog glumca Branislava Trifunovića, nema primjerenijeg i ličnijeg komada za glumce od Birdmana –jer govori o cijeni uspjeha u glumačkom poslu.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img