Nedavno objavljeno

Svjetski dan mlijeka: zabava za djecu i odrasle uz čokoladno mlijeko

Važnost mlijeka kao zdravog i hranjivog proizvoda prepoznata je u cijelom svijetu zbog čega se svakog 1. juna obilježava Svjetski dan mlijeka. Tim povodom je Imlek, sa svojim brendom čokoladnog mlijeka, Moja Kravica, odlučio na zabavan i interaktivan način podsjetiti sve odrasle kakav je osjećaj ponovo biti dijete.

Za zdrav i pravilan razvoj bitna je uravnotežena prehrana, kao i konzumacija mlijeka koje sadrži hranjive tvari neophodne svakom djetetu od rođenja do zrelosti. Također, mlijeko se, zbog prisustva vitamina koji pozitivno djeluju na imunološki i nervni sistem, preporučuje i odraslima u svakodnevnoj prehrani.

Bitan dio uravnotežene prehrane za djecu i odrasle čini mlijeko, ali neizostavni sastojci su i igra i zabava.

Tako su povodom Svjetskog dana mlijeka Imlek i Moja Kravica organizovali zanimljiv izazov ispred Alta šoping centra u Sarajevu, gdje su svi kroz igru imali priliku da ponovo probude dijete u sebi. Kako bi testirali koliko su odrasli i djeca spremni da odgovore izazovu, pomoćnici Moje Kravice nacrtali su školicu, postavili kamere i skriveni iza ugla čekali njihove reakcije. Svi koji su prihvatili izazov i odigrali školicu bili su nagrađeni čokoladnim mlijekom. Na snimku ispod možete vidjeti kako je to izgledalo.

Cilj je bio potaknuti djecu da uživaju, a odrasle da se ponovo vrate u djetinjstvo, te da svi zajedno uživaju u zdravom čokoladnom napitku. Igra školice organizovana je na još nekoliko lokacija u BiH, tako da ako i vi negdje vidite školicu, prihvatite izazov, odigrajte je i probudite dijete u sebi.

Latest Posts

Raport

spot_img