Nedavno objavljeno

Kako da nadmudrim svoj celulit?

Iako je mala vjerovatnoća da celulit može u potpunosti nestati, uzmite stvar u svoje ruke i poduzmite potrebne korake u procesu prihvatanja i njege svog tijela

Svakodnevno bombardovane savršeno uređenim naslovnicama časopisa i objavama na društvenim mrežama, pogotovo u ljetnom periodu kada je količina odjeće koja pokriva tijelo proporcionalna našim očekivanjima za ostatak ove godine (minimalna), ne možemo izbjeći duga analiziranja sopstvenog tijela i svih “nesavršenosti” na njemu, koje često samo mi i primijetimo. U digitalnom dobu društvenih mreža često pronalazimo inspiraciju u pričama poznatih modela, glumica i pjevačica koje ponosno pokazuju svoja tijela i sve “nepravilnosti” na njima, koje nas čine unikatnima, posebnima… i živima. Prihvatanje svoga tijela kakvo jeste i mijenjanje stvari na njemu zato što vi tako želite, a ne jer se to očekuje od vas, nova je mantra kojom trebate započinjati svaki dan.
U pričama s prijateljicama, temu celulita ste sigurno započele više puta. Da, onaj tvrdoglavi “reljef” koji pokušavamo da “ispeglamo”, sakrijemo ili ishranom “deložiramo” s tijela, a koji je većina nas genetski predodređena da će imati. Celulit ustvari predstavlja naslage masnog tkiva koje se nakupljaju najviše na nogama i stražnjici, ali i na bokovima, stomaku i rukama, a izgledom podsjećaju na narančinu koru. Sve te nagomilane masnoće i toksini pod kožom izazivaju slabljenje vezivnog tkiva koje povezuje kožu s mišićima i stvara nabore na koži.

Prirodni preparati

Iako su male vjerovatnoće da nastali celulit može u potpunosti nestati, a vama je dosadilo samo gledati kako se ta uporna “narančina kora” širi, uzmite stvar u svoje ruke i poduzmite potrebne korake u procesu prihvatanja i njege svog tijela. Bez obzira koliko celulitnih krema ili pilinga razmažete po tijelu, ne možete ga zapravo uništiti kod kuće. Ali ono što možete jeste spriječiti njegovo širenje i vremenom umanjiti njegov izgled: postoje prirodni preparati koji će biti vaši saborci u pohodu na osjećaj zadovoljstva i samopouzdanja u svom tijelu.
Znate one drvene četke za tijelo o kojima ste oduvijek razmišljali da kupite, ali uvijek ima nešto “bitnije i neophodnije”? Sad je “bitno i neophodno” vrijeme za njih. Svakodnevno četkanje i masiranje tijela pomaže u eliminiranju toksina koji se akumuliraju u masnom sloju, te dovode do stvaranja izraženog celulita.

Gloria šećerni piling za tijelo za kožu glatku i mekanu

Riješite se mrtvih stanica kože koje naglašavaju celulit i uz pomoć dobrog pilinga. Nanesite ga jednom ili dvaput sedmično kako biste potakli obnovu stanica kože. Kako bi se prethodnim masiranjem razbijale unutarnje naslage, potrebno je i da se odstrane odumrle stanice, potakne cirkulacija, a koža da dobije svilenkasto mekanu teksturu. U tome će vam pomoći Gloria šećerni piling za tijelo, koji će vašu kožu riješiti mnogo iritantnih stvari jednim “udarcem” i ostaviti je glatkom i mekanom, s ugodnim mirisom koji ostaje na vašem tijelu duže vrijeme.
Sad kada imate spremno “platno” koje će učinkovitije upiti sljedeći korak u vašoj rutini, potrebno vam je jako oružje za ovu borbu. Posebno kreiran za intenzivnu borbu protiv uzročnika celulita u dubinskim dijelovima kože, Gloria anticelulitni maslac će kožu dodatno osnažiti i djelovati preventivno na nastanak novog celulita na podložnim područjima. Pomno izabrana eterična ulja limuna, borovnice, čempresa, kadulje, ružmarina i eukaliptusa potiču cirkulaciju te otjecanje viška tekućine. Za bolji učinak, maslac možete nanijeti i do dva puta dnevno i pustiti da ga koža što bolje upije.
Ljeto nam, između ostalog, pruža i jedno od najboljih kamuflaža za celulit: taman ten. Tamniji izgled kože daje prividno zaglađenu kožu bez nepravilnosti, te celulit izgleda manje izražen i skoro neprisutan. Bogata prirodna, hladno prešana ulja mrkve, oraha, kokosa te shea i kakao maslaca, koja se nalaze u Gloria marmeladi za ubrzano tamnjenje, ne samo da hrane i vlaže kožu, već joj daruju prekrasan svilenkasti, njegujući sjaj i tamniji izgled nakon određenog izlaganja suncu, a eterična ulja smilja, ružmarina i lavande pružaju neodoljiv miris i sprečavaju starenje kože.
Iako znamo da se nekih stvari ne možemo zauvijek otarasiti, mali trikovi poput ovih nam pomažu da se osjećamo bolje u svom tijelu i pazimo ga uz odabir pravih preparata za njegu, koje možete potražiti na www.prirodna.com.

Gloria anticelulitni maslac djeluje preventivno

 

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img