Nedavno objavljeno

Stiže nam 5. Festival savremene žene

Dobrodošli na peti Festival koji će se održati od 02. do 05. 06. 2022. u Tuzli - otvorenom gradu ženskog uspjeha i kreativnosti.

Festival savremene žene u Tuzli se ove godine održava po peti put. Ovo jedinstveno okupljanje žena iz cijelog svijeta povezuje i podržava sve uspješne priče Bosne i Hercegovine, regije i svijeta ali i ciljano motiviše mlade žene. Do sada je ugostio više od 700 govornica koje su podijelile svoja iskustva i inspirisale mnoge mlade ljude. Novi izazovi u post pandemijskom svijetu nam predstavljaju i nove mogućnosti umrežavanja, otvaraju nove teme… zato nas na festivalu očekuju i novi sadržaji… Da je Festival savremene žene od značaja ne samo za BiH i region već za razumijevanje i zajedništvo žena čitavog svijeta dokazuje i prisustvo govornica sa gotovo svih kontinenata. Od zemlje Indonezije i Indije kao partnera projekta do Amerike čija je govornica bila NASA astronautica Nicole Stott ali i
ikona njujorške modne scene Bisila Bokoko pa do potpredsjednice Privredne komore Indonezije Yunni Idriani ili Aide Hadžialić iz Švedske, teme naših govornica su i politika, nauka, zdravlje, filantropija, kultura, nove tehnologije i business modeli te opera, sport i moda… ali i mnoštvo drugih. Ove godine pored direktnog učešća govornica, učesnice će imati priliku prisustvovati i mnogobrojnim online sesijama.

Ko ili šta je savremena žena danas?

Ambiciozna, kreativna, hrabra, pokretač pozitivnih promjena. Ona preuzima odgovornost i umrežava se. Festival smo kreirali kao platformu otvorenog dijaloga čiji alati su odlučni i inspirativni govori najuspješnijih dama regije ali i svijeta. Kroz teme života od politike i ekonomije preko kulture, medija, biznisa do blogerki, slavimo uspjeh i motivišemo.

Pročitajte ko su ovogodišnje govornice:https://fsz.ba/govornice/ – inspirativne, sjajne, pametne, kreativne, uspješne žene dolaze u Tuzlu kako bi sa svima nama podijelile svoja bogata životna iskustva.

BiH je zemlja susreta različitih svjetova, kultura i tradicija. Zajednički život, multietničnost i opstanak ovakvih odnosa su stotinama godina bazirani na obitelji i poštovanju. Stub porodice upravo je žena čije aktivno učešće prepoznajemo u vlastitom domu, ali ne i u sferi društvenog djelovanja.

Zakoni Evropske unije savremenoj ženi daju pravo da promijeni ovaj neravnopravan
status. BiH svoju budućnost mora izgraditi dajući šansu uspješnima, a Festival je
prilika da ih prepoznamo. Tuzla je grad koji oduvijek njeguje intelektualni pristup životu, šalje pozitivnu energiju i mami osmijeh na lice svakome ko za nju čuje. Festivalom savremene žene promovišemo Tuzlu i Bosnu i Hercegovinu, u novom i još jačem svjetlu.
Peti Festival će još jednom biti jedinstveni događaj sa sadržajima koji se odvijaju na
mnogobrojnim lokacijama u srcu Tuzle. Dobrodošli na peti Festival koji će se održati od
02. do 05. 06. 2022. u Tuzli – otvorenom gradu ženskog uspjeha i kreativnosti.

Latest Posts

Raport

spot_img