Ovogodišnji počasni gost Sajma knjiga i obrazovanja u Podgorici je Sarajevski Sajam knjiga i učila

Jedinstvena prezentacija dobitnika nagrada i izložbi Sarajevskog sajma predstavljena je na štandu u središtu sajamske dvorane. Predsjednik Programskog savjeta Sarajevskog sajma Ibrahim Spahić  govorio je na otvaranju sajma i istakao da su dva sajma od osnivanja sajma u Podgorici partneri već 16 godina. Sa organizatorom i čitalačkom publikom vezuje nas i prvo regionalno izdanje izabranih djela Danila Kiša.

Nedavno objavljeno

U prisustvu premijera Crne gore Dritana Abazovića, ministara u njegovoj vladi, Ibrahima Spahića, te  pisaca i ambasadora, štand Sarajevskog sajma otvorio je Ambasador BiH u Crnoj gori Branimir Jukić.

Na štandu su bili izuzetno zapažena stara izdanja i knjige iz biblioteke Škole primjejenjene umjetnosti u Sarajevu, časopisi Dijalog i Izraz, knjige o umjetnosti i nagrađena djela i autori sa Sarajevskog sajma.

Kompanija Šaran predstavila je nalivpero „Kotromanich“. Izdavačka kuća Kašmir promovisala je čudesnu moć slikovnica i radove Andree Petrlik i Ume Huseinović koji su osvojili čarobni svijet djetinjstva na svim kontinentima. Izvanrednim interpretacijama poezije objavljene u biblioteci Harfa izdavačke kuće IPC promovisan je Muzej mira i slobode Sarajevo. Promovisana je i knjiga „Ebru – Umjetnost slikanja na vodi“, prof. dr Ćazima Hadžimejlića.

Direktor Centra Skenderija / Sarajevskog sajma Damir Petrinić, Ibrahim Spahić i direktor Sajma u Podgorici Predrag Uljarević predstavili su rezultate saradnje dva sajma i najavili sajmove za 2023. godinu.

Pročitaj još
Related

FRANCES MCDORMAND PUBLICI PREDSTAVILA “ZEMLJU NOMADA” I ODRŽALA MASTERCLASS ZA GLUMCE IZ REGIJE

Održan je masterclass Joela Coena uz moderatora Pawela Pawlikowskog....

Planinari spriječili stvaranje deponije na Bjelašnici

Na obje lokacije, kako su istakli iz Udruženja, bilo...

Sportsko plesni klub Astorija proslavio 25. rođendan 

Dvije i po decenije uspješnog rada, plesa, takmičenja i...