Nedavno objavljeno

NOVI ALBUM Velahavle u ritmu ljubavi

Na albumu je osam pjesama koje imaju šarolik spektar od synth-pop zvuka, preko melahnoličnih balada pa do veselih hip-hop beatova

Album „22:22“ benda Velahavle od danas je dostupan na svim digitalnim platformama kao i na njihovom oficijelnom Youtube kanalu. Na albumu se nalazi osam pjesama koje imaju šarolik spektar od synth-pop zvuka, preko melahnoličnih balada pa do veselih hip-hop beatova, koji su ipak zaokruženi u jednu cjelinu kroz stihove ljubavnih pjesama kao glavne karakteristike albuma.

„Tematika ovog albuma je isključivo ljubavna, bez suvišnih metafora. Posebno mi je drago što su na realizaciji albuma učestvovali moji prijatelji ali i muzičari koje volim, te dodatno dali svoj pečat kompletnom izdanju“, istakao je Samir Hodović, frontmen benda Velahavle. Specifičnost ovog albuma se posebno ogleda u pjesmi Kad ti kažu, na kojoj gostuju Stoposto, Black Beriz i Karinho, a zaraznu veselu melodiju sa upečatljivim refrenom prati satirična lirika o ljubomori i ljubavi. Pored popularnog dvojca, na snimanju albuma su učestvovali Dino Šukalo, Adi Avdić, Nedžad Mulaomerović, Maja Buha i Ina Hamzić.

“Sve što bih trebao reći o albumu, meni samom u glavi zvuči kao promotivna floskula pa bih to volio izbjeći, i samo poželjeti da ovaj album pomiluje sve ljude do kojih bude došao”, kaže Samir Hodović.

Album je sniman u studiju RTVBiH „Esad Arnautalić“ i „Milkshop Studios“ iz Beča, a produkciju zvuka potpisuje Vlado Džihan, pod čijom digitalnom markicom Kauč Records  je i objavljen. Sve detalje oko novog albuma možete potražiti na njihovoj Facebook i Instagram stranici, kao i na Youtube, Deezer i Spotify kanalu.

Latest Posts

Raport

spot_img