Dostojanstven i emotivan posljednji oproštaj priredio je Sturm svome najvećem treneru Ivici Osimu. Osim je klub iz Graza vodio od 1994. do 2002. i za to vrijeme osvojio dvije titule prvaka Austrije. Preminuo je 1. maja u 81. godini a posljednje godine života proveo je upravo u Grazu.

Na stadionu austrijskog Sturma iz Graza tačno u 19:09 sati večeras upalili su se reflektori u čast trenera stoljeća Ivice Osima koji je preminuo 1. maja. Na stadionu je bila mukla tišina dok su se reflektori palili. Nakon što su upaljeni, uslijedio je gromoglasni aplauz. Simbolično, ostali su upaljeni 81 minutu. Selma Adžem i The Sound su izveli pjesmu “Ima neka tajna veza”. Na led ekranima je bio Ivicin lik, a njegov kovčeg s posmrtnim ostacima na sredini stadiona

Nakon izvedbe numere prikazan je kratki film sa Osimom, o njegovom učešću, uspjesima, utakmicama…

 

Bio je ovo tužan dan za cijelu porodicu Sturma, ali i austrijsku fudbalsku zajednicu. Komemoraciju i ispraćaj organizovala je uprava austrijskog kluba, na čelu sa direktorom Sturma Thomasom Tebbichem, u dogovoru s porodicom Osim kako bi se, kako je rekao, cijela Austrija oprostila. Poručio je kako se nada da će Osim dobiti ulicu, stadion ili neko mjesto u Grazu. “Bio je osoba koja je uvijek bila fokusirana na tim. On je bio timski igrač.  Način na koji je objašnjavao fudbal, strategiju fudbala, činilo ga je posebnim”, kazao je te završio riječima: “Na kraju ćemo reći ‘zbogom gospodine Osim’”.