Nedavno objavljeno

Film ‘Batman’ s Robertom Pattinsonom ruši sve rekorde

Film 'Batman' Warner Brosa i DC-a prešao je zaradu od tri četvrtine milijarde dolara na svjetskim kino blagajnama, zadržavši mjesto najprodavanijeg filma godine, kako na globalnom tako i na domaćem nivou

Zarada od filma do juče je iznosila 751,1 miliona dolara, a film u režiji Matta Reevesa zaradio je 386,1 miliona dolara na međunarodnim kino blagajnama i 365 miliona dolara u Sjevernoj Americi, piše Deadline.

Ove sjajne vijesti za film stigle su dan prije no što će blockbuster biti lansiran na HBO Maxu. Naime, on je već dostupan na toj platformi koju gledamo i mi.

Nakon što je film prešao zaradu od 750 miliona dolara, Jeff Goldstein, Warner Brosov direktor za domaću distribuciju, rekao je: “Nevjerojatan odaziv koji smo vidjeli u kinima širom zemlje dokaz je i trajne moći ovog legendarnog DC Super Heroja, ali i ogromnog apetita publike za doživljaj sjajnih filmova na velikom platnu. Čestitam svima koji su učestvovali u ovom uspjehu”.

Andrew Cripps, direktor međunarodne distribucije u kompaniji Warner Bros, dodao je: “Batman je uspješan na svim nivoima, donosi pohvale kritičara, ali i gužve na blagajnama na svim tržištima svijeta. Tako smo ponosni na film i tako sretni što nastavlja izazivati ​​interes kod publike posvuda.”

Uz Roberta Pattinsona u filmu glume Zoë Kravitz, Jeffrey Wright, Andy Serkis, Colin Farrell, John Turturro i Paul Dano. Reditelj Reeves film je režirao prema scenariju Petera Craiga. Dylan Clark i Reeves producirali su film, a Michael E. Uslan, Walter Hamada, Chantal Nong Vo i Simon Emanuel bili su izvršni producenti.

tportal.hr

Latest Posts

Raport

spot_img