NaslovnicaNAŠE PRIČELegendarni hit "Ana" iz 1979. u novom muzičkom ruhu: Zajednički ga...

Legendarni hit “Ana” iz 1979. u novom muzičkom ruhu: Zajednički ga otpjevali Darko Capo i Vlado Kalember

Evergreen Srebrnih krila “Ana” dobio je svoje novo glazbeno izdanje u interpretaciji sve popularnijeg pjevača Darka Capa, koji je zajedno s frontmanom Srebrnih krila, Vladom Kalemberom i violončelisticom Anom Rucner  udahnuo nov i svjež zvuk ovom legendarnom hitu.

Glazbu i stihove pjesme “Ana”, objavljene u novom aranžmanu potpisuje neprežaljeni skladatelj i hitmejker Đorđe Novković, dok iza aranžmana i produkcije stoji Hrvoje Grčević – Grga.

“Suradnja i duet s Vladom Kalemberom na pjesmi ‘Ana’ posebno mi je draga jer je ova pjesma bezvremenski hit i uživao sam svakog trena radeći na njoj. Zanimljivo se uklopilo i violončelo koje je pjesmi dalo posebnu toplinu i notu, budući da je to instrument koji miluje

svojim zvukom”, komentirao je suradnju Darko Capo, inače Švicarac hrvatskog podrijetla. Novu verziju “Ane” prati i atraktivan video spot, a vrijedi se podsjetiti da je upravo pjesma “Ana” Vladu Kalembera i Srebrna krila u bivšoj državi vinula do statusa mega-zvijezda i zauvijek izmijenila pop-rock scenu na ovim prostorima. Odmah po izlasku, singl je tada postao hit godine te se u rekordnom roku prodao u više od 300.000 primjeraka, a bend Srebrna krila postao najperspektivnija grupa na ovim prostorima.

Sve popularniji Darko Capo, novo je ime na domaćem glazbenom području, iako je u svojoj glazbenoj karijeri nastupio je na brojnim festivalima, od kojih posebno izdvaja Ohridski festivalu na kojemu je dobio prvu nagradu za najboljeg debitanta internacionalne večeri s pjesmom ‘U svojim suzama te nisam utopio’.

Osim svoje autorske glazbe koja će tek zaživjeti među publikom, Capo godinama nastupa diljem Europe zabavljajući publiku sjajnim izvedbama i popularnim obradama. Također, omiljeni je izvođač brojnih domaćih klubova u Švicarskoj,  Njemačkoj, Austriji, Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Bosni i Hercegovini u kojima zabavlja publiku do ranih jutarnjih sati. Do sada je izdao jedan album, a u pripremi su mu već dva nova studijska albuma. Jedan će se sastojati od autorskih pjesama, dok će se na drugom na kojemu radi sa Zoranom Škugorom i Vladom Kalemberom, pronaći obrade raznih velikih muzičkih hitova.

Darko je svoju umjetničku ljubav prenio i svojim ‘Capo Sisters’ kćerkama Vanessi i Lari na koje je posebno ponosan i za koje će se tek čuti jer uz obrazovanje i posebnu ljepotu imaju i veliki talent za glazbu.

S hitom „Ana“ i ovom novom glazbenom suradnjom s Vladom Kalemberom, Darko Capo najavljuje i svoje skorašnje koncerte i promocije po regiji.

foto priv. arhiva D. Capo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Možda vas zanima

Nedavno objavljeno