Nedavno objavljeno

Poslovi prije slave: Ford je bio stolar, Jagger portir u bolnici…

Kad vidimo sve te slavne osobe, uglavnom pretpostavljamo da su oduvijek bile poznate, ali kao što pokazuju ove priče, čak i najomiljeniji izvođači morali su negdje započeti

Steve Buscemi je bio vatrogasac

Buscemi je danas poznat po ulogama u Pulp Fictionu, Reservoir Dogs i Fargu, ali karijeru je započeo 1980. godine kao vatrogasac u New Yorku. Radio je četiri godine prije nego što je započeo svoju scensku karijeru 1985. godine. Onda se 2001. vratio svojoj staroj tvrtki i pomagao im radeći 12-satne smjene zajedno sa svojim starim kolegama.

Christopher Walken bio je ukrotitelj lavova

Walken i njegova dva brata Kenneth i Glenn bili su dječji glumci 1950-ih, no Walken je sa 16 godina dobio posao ukrotitelja lavova u cirkusu. Lav se zvao Sheba, a Walken ga je opisao riječima: ‘bio je jako sladak, poput psa’.

Harrison Ford bio je samouki stolar

Prije Ratova zvijezda, Ford je imao neke male uloge u filmovima poput ‘Apokalipsa sada’ i ‘Američki grafiti’. Tokom šezdesetih godina prošlog vijeka Ford se bavio stolarijom kako bi izdržavao porodicu i to je njegov hobi u kojem i danas uživa.

Christopher Lee radio je za obavještajne službe

Christopher je rođen u maju 1922. godine u povlaštenoj vojnoj porodici. Po izbijanju Drugog svjetskog rata, mladi Lee se dobrovoljno pridružio RAF-u (Kraljevskim vazdušnim snagama) i bio je prihvaćen za obučavanje pilota. Oštećeni vid nikada nije značio da ne može letjeti i bio je primljen u obavještajne službe RAF-a, a radio je u sjevernoj Africi, Bliskom Istoku, Europi i Rusiji.

Helen Mirren radila je u zabavnom parku

Višestruko nagrađivanoj glumici oduvijek je pozorište bilo u srcu. Glumila je u predstavama u osnovnoj školi, a s 18 godina primljena je u Nacionalno pozorište mladih. Prije nego što je krenula u glumu, Helen je radila u zabavnom parku u svom rodnom gradu. Njen posao bio je privući ljude da se voze u parku.

Mick Jagger bio je portir u bolnici

Prije nego što je stekao slavu u Rolling Stonesima, Mick Jagger je trebao ići očevim stopama i postati učitelj, ali prihvatio je stipendiju za studij poslovanja u Londonskoj ekonomskoj školi. Za vrijeme svog preddiplomskog studija Jagger je radio kao portir u mentalnoj bolnici Bexley. Navodno su ga njegova iskustva tamo inspirirala za kasnije hitove Nervous Breakdown and Mother’s Little Helper.

Rod Stewart radio je na groblju Highgate

Stewart je napustio školu s 15 godina i radio kao ‘printer’ majica i ostalih stvari. Pokušao je ući u nogomet, ali nakon što nije prošao testiranje, usredotočio se na svoju drugu ljubav, muziku. Jedno je vrijeme radio i kao grobar na groblju Highgate. Stewart kaže da je samo mjerio parcele i označava ih špagom.

Warren Beatty bio je hvatač glodavaca

Ugledni glumac, pisac, redatelj i producent Warren Beatty bio je poznati nogometaš u srednjoj školi i za fakultet su mu ponudili deset nogometnih stipendija. Beatty je odbio stipendije i nastavio studirati slobodnu umjetnost i glumu u New Yorku. Prije nego što je krenuo na fakultet, zaposlio se u Nacionalnom kazalištu u Washingtonu, gdje je patrolirao je ulicama i hvatao glodavce, piše The Vintage News.

Latest Posts

Raport

spot_img