Nedavno objavljeno

TEST: Koliko si ljubomorna?

Da li si ikada bila ljubomorna jer tvoja najbolja prijateljica ima dečka ili nove prijatelje? Uradi sljedeći test i saznaj da li si ljubomorna!

1. Svima se dešava, pa i najboljim prijateljima, da imaju različita interesiranja. Šta osjećaš kada tvoja prijateljica ne izađe s tobom i slobodno popodne posveti omiljenom hobiju (koji tebe ne uključuje)?

a) zadovoljna si što se zabavlja
b) uradiš sve da i tebe pozove
c) voljela bi da se odrekne tog hobija

2. “Tvoji prijatelji su i moji” – bilo bi lijepo kada bi uvijek bilo istinito, ali ponekad se javljaju određene teškoće. Kako uspijevaš održavati takve odnose?

a) ujedinila si sve prijatelje u jednu grupu
b) svako se druži sa svojim prijateljima
c) nastojiš ograničiti grupne izlaske, bilo s tvojim ili njenim prijateljima

3. Kako se ponašaš kada tvoja prijateljica često govori o nekoj osobi s kojom te nikada nije upoznala?

a) ne brineš, znaš da si nezamjenjiva
b) nastojiš shvatiti zbog čega joj je zanimljiva
c) strašno se naljutiš

4. Napolju si s prijateljicom. Za trenutak se udaljila i ostavila mobitel, na koji stiže SMS: šta ćeš uraditi?

a) reći ćeš joj kada se vrati
b) reći ćeš joj i odmah je pitati od koga je dobila poruku
c) pročitat ćeš SMS prije nego se vrati

5. U školi ste. Kolegica koja ti nije najsimpatičnija vas zaustavi i počne razgovarati s tvojom prijateljicom. Šta ćeš učiniti?

a) ništa, ako imaju o čemu razgovarati neka razgovaraju
b) slušat ćeš ih prekrštenih ruku i povremeno značajno pogledavati
c) odvući ćeš je dalje

REZULTATI:

Najviše A odgovora: Čestitamo! Nisi uopće ljubomorna. Svaka djevojka bi željela imati prijateljicu poput tebe, vjernu i pažljivu, uvijek spremnu da razumije i oprosti. Ali, budi pažljiva, možda takvo tvoje ponašanje predstavlja strah od napuštanja.

Najviše B odgovora: Ko se bolje od tebe može snaći u teškim situacijama koje znaju zadesiti svako prijateljstvo? Zna ti se desiti da osjetiš prave napade ljubomore kada je u pitanju tvoja prijateljica, ali vrlo dobro znaš koliki je čiji prostor. Iako uvijek želiš znati gdje je i šta radi, prihvataš činjenicu da ima i druge prijatelje i interese. Bravo!

Najviše C odgovora: Ne može se ništa drugo reći, nego – ljubomorna si! Misliš da se tvoje prijateljice trebaju družiti samo s tobom, sve ti povjeravati i obožavati te više od svega! Budi pažljiva: ako nastaviš s tom potrebom kontroliranja i ograničavanja, rizikuješ da ostaneš bez prijateljica!

 

Latest Posts

Raport

spot_img