Nedavno objavljeno

Modna revija “Moji EKO koraci”

Tim projekta „Misli o prirodi!“ kojeg implementira Centar za promociju civilnog društva, a finansijski podržava Švedska, realizirat će 8. aprila u 18 sati modnu reviju „Moji EKO koraci“ u JU „Međunarodni centar za djecu i omladinu Novo Sarajevo“ u Sarajevu.

Na modnoj reviji će biti predstavljeni radovi učenika i učenica tri škole: JU Politehnička škola iz Banja Luke, Srednja mještovita škola „Žepče“ iz Žepča i JU Tehnička škola Brčko distrikt kojima je mentor pri kreiranju bio naš modni dizajner Adnan Hajrulahović HAAD.
Cilj radionica i na koncu modne revije je edukacija mladih o važnosti recikliranja u modnoj industriji. Učenici/ice škola koji/e pohađaju zanimanja tekstilstva, kožarstva i modnog dizajna, su kreirali reciklirane modne odjevne predmete koje će prikazati javnosti na modnoj reviji, a tri najbolje kreacije iz svake škole, bit će nagrađene. Recikliranje je jako važno, a ovi učenici i učenice će nam pokazati kako svoju staru odjeću možete učiniti novom, zanimljivom i ponovo nosivom dok učestvujete u misiji očuvanja okoliša.
Podržite svojim dolaskom ove sjajne mlade kreativce i buduće dizajnere.

Latest Posts

Raport

spot_img