Nedavno objavljeno

BOJAN VUKADINOV Stiže nova era minimalizma

Za sve ljubitelje kvalitetne šminke izvrsna vijest: sutra se u Sarajevu otvara Kryolan shop a tim povodom bit će održan i masterklass poznatog beogradskog makeup artista Bojana Vukadinova. “Čekamo vas 26.marta, u Sarajevu na jedinstvenom događaju Masterclass Bojan Vukadinov & Kryolan BiH, gdje vam pripremamo fantastično druženje!”, kažu iz tima Kryolan BiH

Za sve ljubitelje kvalitetne šminke izvrsna vijest: sutra se u Sarajevu otvara Kryolan shop a tim povodom bit će održan i masterklass poznatog beogradskog makeup artista Bojana Vukadinova. “Čekamo vas 26.marta, u Sarajevu na jedinstvenom događaju Masterclass Bojan Vukadinov & Kryolan BiH, gdje vam pripremamo fantastično druženje!”, kažu iz tima Kryolan BiH te dodaju: “Imat ćete priliku da vidite različite tehnike šminkanja i prisustvujete prezentaciji brenda. Svi učesnici moći će da kupe Kryolan proizvode po promotivnim cijenama i dobit će poklončiće kao znak zahvalnosti za ukazano povjerenje. Vidimo se u Sarajevu!”.

Ovo je bila prilika da sa Bojanom Vukadinovom napravimo blic intervju o njegovom poslu. Po profesiji je ovaj make up artist zapravo akademski slikar, ali je netom nakon okončanja studija počeo da se bavi šminkanjem. Danas šminka mnoge poznate dame u Srbiji, a evo šta je nama otkrio.

Kako akademski slikar otkrije poziv make up artista?

– Prije svega moram da kažem da su ta dva poziva vrlo slična radi se s bojom i četkicom, iako u slikarstvu imamo dvodimenzionalnu površinu za rad a u šminkanju trodimenzionalno lice i ličnost. Pronašao sam sličnost samim tim što dvodimenzionalnom platnu kao slikar dajem smisao a licu karakter, šarm, egzotičnost i slicno. Kada sam povezao te svoje dvije potrebe uspio sam da se definišem i opredijelim da se slikarstvom bavim iz hobija u slobodno vrijeme a šminkanjem iz ljubavi. Nikada se ni jedne profesije neću u potpunosti odreći.

Pobornik ste nude look-a ali i teorije da šminka mora imati dobru podlogu – možete li nam to obrazložiti?

– Istina je, pobornik sam nude lookova ali u mom slučaju to se odnosi na moje najjače oružje u tehničkom smislu, naime mnogo toga postižem optičkom iluzijom a logičan slijed je onda da se nisam opredijelio za kolorit nego konturisanje lica. Riječ podloga u mojoj teoriji koju ste pomenuli ima veze sa sviješću o sebi i svom znanju koje ćete da prezentujete i istaknete se, formirate se kao makeup artist.

Šta su, prema vašem mišljenju, sveta pravila šminkanja – čega se uvijek pridržavate?

– Moje osnovno pravilo i cilj prilikom svakog šminkanja jeste postizanje simetrije, i svega onoga što sam naučio od klijenata kada su njihove potrebe u pitanju a to je da konturišem. Devedeset posto klijenata očekuje iskošeno oko simetrične obrve i lijepo osjenčeno lice. Vodeći se tim pravilima sam formirao svoju prepoznatljivost.

Šta vas dovodi u Sarajevo? I da li ste već bili kod nas?

– Nažalost nisam imao prilike da dođem u Sarajevo ali mislim da se prave stvari dešavaju u pravom momentu. Prijateljstvo, lijepa i topla energija, onako u ljudskim smislu, s neke totalno druge strane moja ličnost i  potreba da se u mojoj karijeri nešto novo desi što će me odvesti ko zna gdje a između ostalog stvoriti novu energiju volju i motiv za dalji rad, napredak i prosperitet. Glavni razlog zbog kog dolazim je – Kryolan s kojim imam divnu prijateljsku saradnju, predivne prijateljske odnose s cjelokupnim timom kolega i veliku podršku generalno iz Bosne i Hercegovine kada je moj rad u pitanju.

Kakav masterclass nas očekuje, šta nam pripremate?

– Iskreno da vam kažem ništa se nisam pripremao, biću ja – klasican iskren, kolegijalan onakav kakav sam 100 posto. Nisam razmišljao previše o looku koji ću da izvedem jer prije svega dolazim kao podrška svojim prijateljima pa tek onda kao makeup artist. Ovim masterclassom želim da na prvo mjesto stavim Kryolan – novu radnju koja će krasiti Sarajevo i meni je čast što će moj masterclass biti događaj po kome će se otvaranje te radnje pamtiti.

https://www.instagram.com/tv/CPEDfAsBUlD/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Koliko su se trendovi promijenili u pandemiji – šta je danas važno a šta je prošlost kad je make up u pitanju?

– Mislim da je pandemija najviše uticala na skin care što mi je izuzetno drago jer smo se svi pozabavili sobom. Kada je u pitanju makeup mislim da nam se približava i da je sve prisutnija nova era minimalizma i grafičkog pristupa u makeupu.

Latest Posts

Raport

spot_img