Dirljivi vapaj Sanele Jenkins: Učinite nešto SADA!

Njezina brutalno iskrena poruka upućena svijetu i krik za reakcijom - je razumljiva, scene iz Ukrajine podsjetile su je na sva stradanja Bosne i Hercegovine, njezine domovine, te rat u kojem je ubijen i njezin tad 21-godišnji brat Irnis

Nedavno objavljeno

Naša uspješna poduzetnici i filantropkinja Sanela Diana Jenkins je na svom Instagram profilu zavapila za pomoć Ukrajini, prisjećajući se užasa agresije na BiH. Njezin dirljivi apel uslijedio je nakon što je objavljeno da je ukrajinska trudnica preminula, i to nakon što je u teškom spašena iz ruševina porodilišta u Mariupolju, koje su ruske snage bombardovale. Fotografije žene koja je na nosilima prebačena u vozilo hitne pomoći obišle su svijet, a novinari AP-a snimili su je kako miluje krvavi trudnički trbuh dok spasioci jure kroz ruševine opkoljenog grada. Prenosimo Sanelin vapaj za pomoć Ukrajini: “Dovoljno sam dugo na ovoj zemlji da vidim neke ozbiljno s**bane stvari. Ali ovo? Ovo je iznad svega što je iko ikada vidio. 2022. Cijeli svijet gleda dok ovaj manijak ubija milione i uništava cijelu zemlju – kako bi se zabavio. I svijet nastavlja gledati. Samo gleda i brblja o nekom sra** o ekonomskim sankcijama. Zauzet sankcionisanjem nekih us**nih jahti i nekih us**nih nogometnih ekipa. Kako je zgodno obustavljati milijarde dolara pretvarajući se da pomažete. Očito je**no ne funkcioniše. Hej NATO cijelo tvoje postojanje je baš za ovakvu situaciju. Hej SAD uzgojite par mu** i učinite nešto!!! Zakasnili ste u Sarajevo. Zakasnili ste za mene i moju porodicu. Sjetite se Srebrenice i šta se tamo dogodilo? Sjećate se šta se dogodilo Sarajevu? Moj brat je ubijen 8 dana prije nego što ste uskočili nakon što ste godinama gledali kako iz dana u dan umiremo UČINITE NEŠTO SADA !!!!!”.

https://www.instagram.com/p/CbGAxPyPJCo/

 

Njezina brutalno iskrena poruka je razumljiva, scene iz Ukrajine podsjetile su je na sva stradanja Bosne i Hercegovine, njezine domovine koju nikad nije zaboravila iako već dugo ne živi ovdje. Osnovala je prije 20 godina Fondaciju u znak sjećanja na svog poginulog braza Irnisa Ćatića, posvećenu očuvanju dostojanstva, prosperiteta, pravde i nade u zemlji. Njeni angažmani obuhvataju oblasti diplomatije, filantropije, obrazovanja i prava, izgradnju bolnica, rekonstrukciju cesta, pružanje savjeta bosanskim liderima, finansiranje škola, doniranje medicinske opreme i sredstava, te uspostavljanje međunarodnog centra za pravdu kako bi ratni zločinci odgovarali za svoja djela.  Njezinog 21-godišnjeg brata su svirepo ubile srpske snage pred sam kraj rata u Bosni. U intervjuu za Graciju 2021. naša uspješna poduzetnica govorila je o novom životnom poglavlju, selidbi iz Malibua u London, te rođenju kćerkice Eliyanah 25. novembra 2020, a koju je dobila s muzičarom Asherom Monroem.

Pročitaj još
Related

TEST: Kakvo tijelo imate?

  1. Tokom djetinjstva vaša težina bila je: A. normalna B. samo...

FONDACIJA L’ORÉAL I UNESCO NAGRADILI 45 ISTAKNUTIH ŽENA U NAUCI

JEDINSTVENO GLOBALNO OKUPLJANJE NAUČNICA Održanoj u četvrtak, 23. juna u...

Kako do zakona o istospolnim zajednicama a protiv govora mržnje i diskriminacije?

Napisala Mersiha Drinjaković Glavni grad BiH danas je domaćin trećoj...

Kako smo proslavili Gracijin rođendan u Tuzli

Jeste, rođendan Gracije je bio u aprilu, ali su...