Razmirice na kraljevskom dvoru

Kraljevska biografkinja Angela Levin u subotu je novinarima rekla kako smatra da princ Harry omalovažava kraljicu Elizabetu II. nakon što je objavio da će propustiti komemoraciju za njezina pokojnog supruga i svojeg djeda, usred pravnog spora o pitanju njegove sigurnosti i zaštite tokom boravka u Britaniji

spot_img

Potvrđeno je da će princ Harry preskočiti komemoraciju koja će se 29. marta održati u Westminsterskoj opatiji, no navodno bi trebao prisustvovati Igrama Invictus, koje počinju u Nizozemskoj samo dvije sedmice kasnije.

Levin je Harryja optužila za ‘ucjenu’ kada je u pitanju komemoracija za njegova djeda, princa Philipa, s obzirom na to da mu je britanska vlada odlučila uskrati kraljevsku zaštitu tokom boravka u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Biografkinja smatra da Harry svojim ponašanjem omalovažava vojvodu od Edinburgha, princa Philipa, ali da ‘zapravo omalovažava kraljicu’, prenijeli su britanski mediji.

Princ Philip je umro u aprilu prošle godine, samo nekoliko sedmica prije svog 100. rođendana. Njegova sahrana održana je u skladu sa strogim restriktivnim mjerama zbog pandemije koronavirusa.

Prisustvovalo mu je samo 30 osoba, među kojima i Harry. Njegov predstavnik za medije u petak nije naveo iz kojeg će razloga Harry propustiti komemoraciju, no kazao je da se nada kako će ‘uskoro’ posjetiti svoju baku.

Mediji podsjećaju da Harry snima dokumentarni film o Igrama Invictus u sklopu višemilionskog ugovora s Netflixom.

Možda vas zanima

Stay Connected

108,954LikesLikes
4,889SljedbeniciPratite

Nedavno objavljeno