Nedavno objavljeno

Princeza Charlene se vratila u Monako

Monegaška princeza Charlene nakon četiri mjeseca oporavka u švicarskoj klinici vratila se u kneževinu početkom ove sedmice, potvrdili su za američki People iz monegaške palate

‘Prinčevski par traži da se njihov privatni život i porodično okruženje i dalje poštuju’, stoji u službenom saopćenju koje je iz monegaške palate stiglo u subotu u večernjim satima. Potvrdili su kako se 44-godišnja princeza Charlene, majka blizanaca Jacquesa i Gabrielle, vratila kući i da će nastaviti svoj oporavak u Monaku okružena porodicom.

Charlene je od novembra bila na oporavku u jednoj švicarskoj klinici, a njezin povratak u Monako nakon četiri mjeseca izbivanja, rezultat je njezina ‘ohrabrujućeg oporavka’, a odluka je donesena uz konzultacije s njezinim doktorima, saopćili su iz palate.

Traženje liječenja ‘negdje drugdje u Europi’ bilo je rješenje koje je princeza željela, objasnio je. ‘Ona je već donijela svoju odluku, a mi smo samo željeli da to potvrdi pred nama. Željela je ovo. Već je znala da je najbolje otići odmoriti se i imati pravi medicinski zaokružen tretman’, rekao je princ Albert u novembru.

Očekuje se da će princeza postupno nastaviti sa svojim službenim dužnostima tek nakon nekoliko sedmica kontinuirana mirovanja. Iz palate kažu kako će se njezin povratak javnim nastupima i obavezama dogoditi ‘čim njezino zdravlje bude dovoljno snažno. U saopćenju se ponovo ističe da se princeza raduje ponovnom druženju s Monežanima.

Iz palate također mole medije i javnost da poštuju porodičnu privatnost jer princezi ‘još uvijek trebaju mir i smirenost, stoga prinčevski par traži da se njihov privatni život i porodično okruženje i dalje poštuju’.


Charlenein povratak porodici i domu i Monaku posljednji je korak u njezinoj desetomjesečnoj zdravstvenoj agoniji. Podsjetimo, razboljela se u maju prošle godine tokom boravka u Južnoj Africi, što je trebao biti kratak, 10-dnevni posjet domovini. Međutim, zbog nastalih komplikacija nakon prethodnog ORL zahvata na drugom kraju svijeta ostala je šest mjeseci. Uslijedio je niz bolnih korektivnih operacija, ali i kasniji recidiv što je odgodilo njezin povratak u Monako sve do kraja 2021.

Nakon povratka kući pokazala je znakove emocionalne i fizičke iscrpljenosti pa je početkom novembra dobrovoljno otišla na liječenje u profesionalnu ustanovu. Odabir klinike izvan Monaka, bila je njezina osobna odluka koju su podržali članovi porodice, a to je svojedobno potvrdio i princ Albert.

Od tada palata redovito dijele novosti o oporavku, a princ Albert i djeca bili su u svakodnevnom kontaktu s njom, tvrde upućeni. Tokom svoje bolesti i oporavka, princeza je bila prisiljena proslaviti nekoliko značajnih praznika, uključujući desetu godišnjicu braka, rođendan svoje djece i vlastiti rođendan tek putem društvenih mreža, a porodica će napokon biti na okupu za 45. rođendan princa Alberta koji slavi 15. marta.

tportal.hr

Latest Posts

Raport

spot_img