Glumica Mirjana Karanović gostovala u emisiji “21 odgovor” na UNA TV

Nedavno objavljeno

Sinoćna gošća emisije “21 odgovor” bila je velika zvezda, diva našeg pozorišta i televizije – glumica, ali i profesorka glume i rediteljka Mirjana Karanović. Dobitnica brojnih pozorišnih i filmskih nagrada internacionalnog karaktera srca publike širom regiona osvojila je zapaženim ulogama i talentom.

Odmah na početku emisije Mira se osvrnula na ulogu koja je obilježila njenu karijeru: “Petrija za mene sada ima jednu drugu vrijednost, jer ona za mene nije samo žena heroj, nego je ona uspjela ono što sam ja sada u ovim godinama shvatila – da je važno živjeti sa svojim tragedijama i uporedo živjeti sa radošću. Ona je postavila standard, visoku ljestvicu ispod koje nisam smjela da idem. Uvek sam sebe tjerala da budem na nivou.” 

Gledaocima UNE otkrila je i kako se priprema za uloge: “Kada je neki lik jako daleko od mene, onda tražim ono u čemu smo isti. Kada igraš neki lik moraš da osvojiš i ono što je ispod tog dijaloga, nekakav duhovni svijet te osobe, i to kako ta osoba razmišlja”, i dodala šta joj je dosta pomoglo u karijeri: “Imala sam odlične partnere. Od Voje Brajovića, Mikija Manojlovića, Borisa Isakovića, Jasne Đuričić…”

Kako je tekla emisija Mira je ispričala interesantne priče iz svoje bogate glumačke karijere, govorila o osvojenim nagradama, a istakla je i jednu zanimljivu činjenicu: “Kada glumim ne govorim o sebi, to nisu autobiografske ličnosti. Ja sam željela da ispričam priče iz ugla nekih žena koje ja jako dobro razumijem. Mislim da su ženske priče važne, jer ih nema puno.”

Sa ovonedjeljnom voditeljkom emisije, Sandrom Pajović, Mira je podijelila i svoja razmišljanja o ljubavi i partnerskim odnosima: “Ono što je važno u vezi jesu neka zajednička interesovanja, zajednička iskustva. Brakovi između ljudi u kojima je velika razlika u godinama, i oni dijele nešto što ih spaja.  Sama tjelesna privlačnost ili fizički odnos nije dovoljan – on je važan deo svake veze, ali zapravo je mnogo važnija ta neka duhovna veza. Mislim da treba prepoznati šta je to što vama nedostaje i onda pronaći takvu osobu.”

Pročitaj još
Related

FRANCES MCDORMAND PUBLICI PREDSTAVILA “ZEMLJU NOMADA” I ODRŽALA MASTERCLASS ZA GLUMCE IZ REGIJE

Održan je masterclass Joela Coena uz moderatora Pawela Pawlikowskog....

Planinari spriječili stvaranje deponije na Bjelašnici

Na obje lokacije, kako su istakli iz Udruženja, bilo...

Sportsko plesni klub Astorija proslavio 25. rođendan 

Dvije i po decenije uspješnog rada, plesa, takmičenja i...