Nedavno objavljeno

Odbrojavamo do koncerta Ane Rucner u BKC-u!

Pripreme za veliki koncert poznate violončelistice Ane Rucner su u punom jeku, a za koncert koji će se održati  4. marta u dvorani Bosanskog kulturnog centra Sarajevo s početkom u 20h preostao je još samo ograničen broj ulaznica.

Spektakl i regionalna premijera novog programa Ane Rucner na sceni BKC-a ujedinit će po prvi puta uživo slavnu violončelisticu s romskim trubačima – Orkestrom Elvisa Bajramovića i divom sevdaha Hankom Paldum. Ani i Hanki će se te večeri pridružiti i rock-bubnjar Marko Duvnjak iz Rijeke, ali i Sarajlije i poznati muzičari Almir Buza na harmonici i Almir Aka Hukelić na gitari.

Ana Rucner je zajedno s bubnjarom Markom Duvnjakom prošli tjedan provela u Bojniku kraj Leskovca na intenzivnim probama s trubačima Elvisa Bajramovića, s kojima je snimila i svoj novi world music album „Esma“. Ovaj je vrhunski orkestar 2019. godine odnio pobjedu na 59. Saboru trubača u Guči, a Anin je susret s Elvisom Bajramovićem i njegovim momcima imao presudan utjecaj na Anin novi muzički projekt i album.

„Probe s Elvisom i njegovim momcima su protekle sjajno, Elvisov orkestar je fenomenalan i jako sam ponosna na suradnju s njima. Sarajevski koncert je naš prvi zajednički nastup uživo i uvjerena sam da ćemo ovu savršenu muzičku sinergiju koju smo doživjeli zajedno na višednevnim probama prenijeti na binu Bosanskog kulturnog centra. Vjerujte mi, kombinacija ovih vrhunskih trubača s mojim violončelom i bubnjarskim umijećem Marka Duvnjaka iznjedrila je tako originalan zvuk, ovaj će koncert u svakom smislu biti do sada neviđeni spektakl i prava muzička eksplozija“, rekla je Ana, ne skrivajući svoje istinsko oduševljenje te zaključila: „Ova nas je suradnja toliko nadahnula i tako se radujemo da po prvi puta zajedno sviramo baš u Sarajevu. Još nas samo malo dana dijeli od susreta sa Sarajlijama i što da vam kažem – jedva čekam naš koncert!“

Foto: Željko Koprolčec

Predstojeći koncert Ane Rucner podržali su i partneri koncerta: kao službena voda Sarajevski Kiseljak, brend Alma Ras, Planika, Park Residence Premium Living i Sberbank BH dok je hotel-partner koncerta Hotel Hills Sarajevo.

Ulaznice za ovaj koncertni spektakl mogu se kupiti u sistemu www.kupikartu.ba i na blagajni BKC-a.

Latest Posts

Raport

spot_img