Nema razloga za strah od nestašica hrane

Povodom velikih gužvi u tržnim centrima radi kupovine hrane premijer Fadil Novalić poručio je da nema razloga za strah od nestašice hrane i da postoje zalihe

Nedavno objavljeno

– Vidim u tržnim centrima gužve. Potpuno razumijem brigu svih, posebno penzionera. Prošli smo ratne golgote i znamo šta je strah i od nestašica. Ali, želim poslati poruku građanima da sada nema potrebe za izlaganjem tako velikim i vanrednim trošenjima i kupovinama zaliha namirnica, poručio je federalni premijer Fadil Novalić, te dodao: “Sjetimo se i kada nas je prije dvije godine zahvatila kriza izazvana pandemijom koronavirusa. I tada smo iz straha pohrlili u prodavnice i nakupovali enormne količine hrane. Ne treba ponavljati istu grešku.”

Vlada Federacije BiH će u ponedjeljak održati posebnu sjednicu. Detaljno ćemo sagledati mogućnosti i razvoj situacije izazvane dešavanjima u Ukrajini.

U kontaktu sam sa snabdjevačima, imamo hrane. Također, naše robne rezerve su pune žitarica. Imamo ih dovoljno za višemjesečnu proizvodnju brašna i hijeba.

 Fadil Novalić

Zato nema razloga za zabrinutost.

Preventivno djelujemo u slučaju daljnjih poskupljenja i činimo sve da zaštitimo naše građane – izjavio je premijer Novalić.

Pročitaj još
Related

Kako smo proslavili Gracijin rođendan u Tuzli

Jeste, rođendan Gracije je bio u aprilu, ali su...

Sarajevski kiseljak za 130. godišnjicu građanima daruje besplatni koncert Petra Graše

Na ovaj slavljenički događaj, koji će značajno obogatiti ljetnu...

AVALON PRODUKCIJA PREDSTAVLJA KONCERT AMIRE MEDUNJANIN U SKENDERIJI

Svjetski priznata umjetnica Amira Medunjanin 22. jula će održati...