Nedavno objavljeno

Čajevi za čišćenje organizma

 

Zeleni čaj 
Šolja zelenog čaja je prepuna antioksidanasa. Zeleni čaj ne samo da čisti toksine iz organizma kroz njegov tekući sadržaj, već također sadrži posebnu vrstu antioksidansa pod nazivom katehini, za koji je poznato da poveća funkciju jetre. Najčešće se kupuje u već gotovim vrečicama sa jednostavnim uputstvom za pripremu. 

 

Čaj od sjemenki lana
Prelijte 2 velike kašike lana (cijelo sjeme), sa 250 ml mlake vode, malo promiješajte i ostavite da odstoji oko sat vremena. Procijedite i pijte ujutru prije jela. Sjeme lana sadrži omega-3 masne kiseline i puno sluzi pa olakšava čišćenje crijeva.

Čaj od žare 

Dvije pune čajne kašike suhe žare prelijete s 250 ml vruće vode, ostavite pet minuta da čaj pokriven odstoji, te nakon toga procijedite i popijete. Čaj od koprive pije se ujutro i navečer po jednu šolju, a može se piti do dva mjeseca. Već ćete nakon mjesec dana primijetiti razliku – koža će vam postati ljepša, mekša, glatkija te čista.

 

Čaj od maslačka

Maslačak je savršen za regulisanje rada probavnih žlijezda i izlučivanje žući. Prvi dan kure, dvije čajne kašike korijenja (osušenog) stavite u pola litre hladne vode i pustite da provrije, te kuhajte 15 minuta. Potom dodate dvije čajne kašike suhog lišća koprive, pokrijete i ostavite da sve odstoji još 10 minuta. Nakon toga, čaj procijedite i dodajte još litru i po tople vode. Popijte čaj tokom dana, što je brže moguće. Sljedeće tri sedmice ujutro i navečer pijte samo jednu šolju čaja, ali nerazrijeđenog.

Čaj od breze
Mlado brezino lišće sadrži mnogo aktivnih tvari koje ubrzavaju metabolizam, te pomažu u izlučivanju štetnih toksina iz organizma. Čaj od brezinog lišća pripremite tako što ćete dvije vrhom pune čajne kašike sušenih listova preliti s 250 ml vruće vode i ostaviti da odstoji 10 minuta. Pije se tri puta dnevno prije jela, a maksimalno se smije piti 14 dana.

Latest Posts

Raport

spot_img