Nedavno objavljeno

Završeno je drugo po redu otvoreno prvenstvo SKIIKS i VIP revijalna trka

Ovog vikend  uspješno je  završeno drugo po redu  Otvoreno prvenstvo SKIIKS za kategorije U 8 , U 10, U 12 ,U 14 I U 16 kao i VIP revijalna trka. 

Uz otežane  skijaške uslove takmičari su odradili odličan posao i trku je uspješno završilo 200 takmičara koji su zsluženo dobili učesničku medalju.  Bio je to ponovo jedan pravi jednodnevni skijaški festival  zdravog života  za sve ljubitelje planine i skijanja.

Kao druga po redu utrka SKIIKS OPEN 2022 je opravdao potrebu ulaganja u skijanje ali i činjenicu da organiziranje ovakvih utrka otvara prostor za promociju zdravog života i aktivnosti alpskog skijanja za djecu i odrasle ali i animiranje ukupne skijaške zajednice.

Raduje nas činjenica da je ove godine povećan broj prijavljenih takmičara u odnosu na prvu godinu organizacije . To dokazuje značaj organizacije ovakvog jednog festivala skijanja koji je interesantan ne samo takmičarima već i posjetiteljima a samim tim obogaćuje sadržaje na Bjelašnici. Mladi takmičari su uspjeli odmjeriti snage  i ostvareni su ozbiljni rezultati u svim kategorijama.

Za večernje sate ostavljena je organizacija VIP revijalne trke koja okuplja iskrene ljubitelje skijanja a s namjerom da okušaju svoje vještine u paralelnom slalomu.

Sa preko 25 parova skijaši su se u odličnom raspoloženju dobro zabavili a pojedini ostvarili i odlične rezultate. Među skijašima mogli su se sresti gosti iz svijeta mode, politike, medicine, ali i iz medija i bankarskog sektora ali najviše bivših takmičara.

Uz mnoge pohvale Skijaški klub SKIIKS sređuje svoje emocije uz planove za iduću utrku koja će nadamo se biti jednako dobra. Na kraju  utrke sponzorima i učesnicima smo se zahvalili kratkom zakuskom i druženjem koje je pripremilo ljubazno osoblje  restorana Benetton. DJ Ena Smajić je svojim muzičkim performansom zabavila sve prisutne.

Čitava organizcija  ne bi bila moguća bez radnika ZOI-a, GSS, hitne pomoći, sudija, skijaša, i roditeljia.

Posebna zahvalnost se upućuje sponzorima i prijateljima  koji su podržali ovaj event, a to su: Generalni sponzori NLB Banka i Visit Sarajevo, NATUZZI, Event Tim, Comprex Atomic , Zubotehnički laboratoriji Mujkanović,  Teknoxgroup CAT, Sante, Alpina, Telemach, EDGE  Restoran Benetton, Sunny Land, Triglav osiguranje, Sys Company, R&S, Go on, Edge, Domestic, Jami , VIPvina, Restoran Benetton, Hyundai,  Hotel Hills , Skijaski Savez BiH, Opstina Novo Sarajevo te  medijski partneri BHRT, KLIX , RSG radio, Antena, Mix i Gracija.

O udruženju: Udruženje skijaški klub  “SKIIKS”  je neprofitno sportsko udruženje nastalo iz ideje popularizacije skijaškog sporta među mladima kao i promocije pozitivnih društvenih vrijednosti uopšte. Cilj udruženja je da  doprinese boljem i zdravijem društvu u Bosni i Hercegovini. Članovi kluba obiluju prethodnim iskustvom i rezultatima koje su ostvarili kroz višegodišnje predano treniranje i rad na različitim projektima.

 

Latest Posts

Raport

spot_img