Savjeti chefova

Nedavno objavljeno

Svi smo nekada prekuhali rižu, presolili supu, prepržili začine i pravili razne druge greške u kuhanju. Odlična stvar je kad chefovi odluče podijeliti savjete koji mogu spasiti stvar.
– Zapršku morate kuhati dok ne počne mirisati na orašaste plodove.
– Crni biber “izgori” na temperaturi višoj od 160° C, zato ga dodajte na kraju pečenja.
– Ako pospete biber po jagodama, dobit će okus bombona s okusom jagode.
– Nož koji je pao na pod nema budućnosti.
– Ako vam je potreban limunov ili narandžin sok za kuhanje, voće stavite na 30 sekundi u mikrovalnu i izvući ćete više soka.
– Ako ste presolili supu, stavite oguljeni krumpir na 15 minuta.
– Ako kuhate rižu nemojte stalno dizati poklopac i provjeravati u kojem je stanju; zato i dobijete kašastu smjesu.

Pročitaj još
Related

Lubenica

Iako je smatramo voćem, lubenica ili bostan (citrullus lanatus)...

ŠTA SU JELI SLAVNI

Martin Luther King je najviše volio pohovanu piletinu sa...

Unosite li dovoljno vitamina u svoj organizam? Ova namirnica ima ih čak sedam!

Naravno, odgovor na ovo pitanje je potvrdan. S obzirom...