PROBAJTE: Košpe s okusom cimeta

Svi smo naučili na uobičajen okus slanih pečenih tikvinih sjemenki. Ponudite društvu sjemenke sa slatkim okusom cimeta i muškatnog oraščića

Nedavno objavljeno

Potrebno:
450 g sjemenki tikve,
po 2 supene kašike putera i šećera,
kašičica cimeta i pola kašičice muškatnog oraščića,
prstohvat soli.

Priprema:
Zagrijati rernu na 200 stepeni. Svježe sjemenke izmiješati s puterom i začinima te staviti u pleh na papir za pečenje, pazeći da nisu previše jedna uz drugu. Peći 30 minuta dok ne postanu zlatne boje.

Pročitaj još
Related

ŠTA SU JELI SLAVNI

Martin Luther King je najviše volio pohovanu piletinu sa...

Unosite li dovoljno vitamina u svoj organizam? Ova namirnica ima ih čak sedam!

Naravno, odgovor na ovo pitanje je potvrdan. S obzirom...

President predstavlja dvije nove zvijezde: Emmental i Edam učinit će dan još ukusnijim!

Dobro poznatoj obitelji sireva Lactalisovog brenda President pridružila su...