Nedavno objavljeno

Samsung Galaxy Tab S8 serija postavlja nove standarde: Najveći, najsmjeliji, najraznovrsniji Galaxy tablet ikada

Savršen partner za rad i igru - moćne performanse, ekran sa vjernim prikazom slike i otvoren ekosistem uređaja

Samsung Electronics Co. predstavio je svoju novu seriju Galaxy Tab S8, modele Galaxy Tab S8 i S8+, kao i prvi Tab S8 Ultra tablet sa najvećim i najsmjelijim ekranom ikada i najmoćnijim performansama koje je Galaxy Tab S do sada ponudio. Najsavremeniji softver, premium karakteristike i besprijekoran ekosistem na koji korisnici Galaxy uređaja računaju su kombinovani u prenosiv uređaj namijenjen za veću produktivnost, napravljen da bude savršen saputnik u svijetu stalne povezanosti u kojem je video prikaz na prvom mjestu. Serija Galaxy Tab S8 vam kao nikada prije nudi slobodu i fleksibilnost koje zaslužujete u radu i igri na bilo kojem mjestu.

Danas se više nego ikada ranije za videopozive i streamovanje oslanjamo na tablete. Svaki Galaxy Tab S8 nudi unaprijeđeno iskustvo video sastanaka zahvaljujući ultraširokim prednjim kamerama, postavci sa tri mikrofona i tehnologijom inteligentnog autokadriranja[1] za profesionalno iskustvo videopoziva. Nudi revolucionarne mogućnosti obavljanja više zadataka istovremeno uz unaprijeđene Multi-active Windows[2] i Samsung DeX, bezbjedno i lako dijeljenje fajlova uz funkciju brzog dijeljenja[3] zaštićenu lozinkom i moćnu produktivnost uz novi, superbrzi procesor od 4nm i elegantniju nego ikada olovku S Pen u paketu. Sve ovo je smješteno u najtanje i najjače tijelo tableta od ojačanog aluminija[4] do sada radi bolje prenosivosti. U cilju dodatnog unaprijeđenja vašeg mobilnog iskustva, serija Galaxy Tab S8 radi u skladu sa vašim cijelim ekosistemom Galaxy uređaja, uz funkcije kao što su drugi ekran ili autoisključivanje slušalica[5].

Proširite svoj svijet uz prvi Galaxy Tab S8 Ultra uređaj

Galaxy Tab S8 Ultra nudi premium iskustvo tableta kao nijedan Galaxy Tab do sada. Uz veliki Super AMOLED  ekran od 14,6 inča i sa stopom osvježavanja od 120Hz, također se odlikuje najtanjim ivicama ikada na Galaxy Tab uređaju od 6,3mm za maksimalan odnos ekrana i tijela radi vjernog prikaza slike. Njegov upečatljiv displej smješten je u najtanje, ali najjače tijelo ikada, zaštićeno okvirom od ojačanog aluminija koje je više od 30% otpornije na ogrebotine i 40% otpornije na savijanje u poređenju sa modelom Galaxy Tab S7. Za vrhunsku premium tehnologiju koju možete da nosite bukvalno svuda, Tab S8 Ultra je napravljen da potpuno uronite u svaki video, film ili igricu dok ste u pokretu.

Opremljen snažnim dvostrukim prednjim kamerama od 12MP, Tab S8 Ultra također mijenja vaše iskustvo videopoziva uz profesionalni 4K videokvalitet. Unaprijeđeni hardver se savršeno uklapa sa softverom uz Samsung tehnologiju autokadriranja koja vas automatski drži u fokusu tokom poziva i istovremeno uveličava i smanjuje sliku da bi se vidjeli novi učesnici kada vam se pridruže. Također ćete zvučati isto tako jasno kao što se vidite uz pomoć tri mikrofona za preciznost koji koriste unaprijeđenu tehnologiju utišavanja buke  da bi se spriječio neželjeni žamor u pozadini. Četverostruki zvučnici sa Dolby Atmos tehnologijom na sva tri Galaxy Tab S8 modela garantuju da sve zvuči savršeno, uz vjerne i jasne detalje.

Radite, igrajte i povezujte se kao nikada prije

Bilo da želite da istražujete svoju umjetničku stranu, ili ste ljubitelj videoigara, sada jednostavno i lako možete obavljati više zadataka istovremeno. Opremljeni prvim čipom od 4nm – najbržim procesorom za Galaxy tablet ikada – Galaxy Tab S8 i S8+ takođe nude veliku RAM memoriju i prostor za skladištenje za bilo koji zadatak. Ako vam je potrebno više sva tri modela nude proširiv prostor za skladištenje do čak 1 TB uz opcionu mikroSD[6] karticu.

Serija Galaxy Tab S8 je takođet prvi Samsung tablet koji podržava Wi-Fi 6E[7] i tako duplira protok i ostvaruje maksimalnu brzinu Wi-Fi 6 standarda, a uz optimizovan kvalitet mreže ne morate se brinuti zbog konekcije. Također, imate mogućnost da dijelite sadržaj u sekundi uz hiperbrzi i bezbjedni Galaxy 5G[8] – bilo da se uključujete na čas na daljinu ili čistite prijemno sanduče dok ste u prevozu, optimizovan kvalitet mreže može da smanji stres zbog loše konekcije.

Uz Galaxy Tab S8 ste uvijek spremni za akciju, opremljeni pametnom baterijom koja traje cijeli dan i podržava sate i sate reprodukcije videosadržaja[9] kad ste usred filmskog maratona. Podržava superbrzo punjenje od 45W koje može da vas vrati na 100% za 80 minuta[10]. Ako je vašim drugim uređajima potrebno punjenje dok ste u pokretu, jednostavno povežite svoj Galaxy Tab S8 sa Galaxy S22 pametnim telefonom preko USB-C kabla i nevjerovatna baterija ovog tableta koja se brzo puni može da posluži kao prenosivi punjač[11].

I Tab S8 Ultra i Tab S8+ dolaze sa novom i poboljšanom olovkom S Pen koja koristi algoritam za predviđanje radi ultrakratkog kašnjenja[12] — i pruža impresivno iskustvo pisanja koje imitira pomjeranje olovke po papiru. A prvi put ikada Samsungovo partnerstvo sa programom Clip Studio Paint[13] može vaš pametni telefon da pretvori u digitalnu paletu boja, vašu olovku S Pen u četkicu za slikanje, a veliki ekran tableta Galaxy Tab S8 u platno. Možete da prilagodite alate svojim potrebama i izaberete opciju četkice, a čak i da odaberete živopisne realne boje sa slika napravljenih na svom sinhronizovanom telefonu.

Nove 4K mogućnosti snimanja tableta Galaxy Tab S8 Ultra vam omogućavaju da pravite kristalno čiste, upečatljive videosadržaje i zadnjom i ultraširokom prednjom kamerom. Kreatori sadržaja i streameri sada mogu lako da snimaju online tutorijale i tok igre uz pomoć prilagodljive funkcije selfi video[14] koja je sada ugrađena u Samsung snimač ekrana. Zahvaljujući premijernom alatu za uređivanje LumaFusiona[15] koji će Galaxy uskoro početi da koristi, moći ćete da koristite svoj Galaxy Tab S8 i olovku S Pen da uređujete 4K video materijale sa velikom preciznošću.

Široki ekran tableta Galaxy Tab S8 Ultra vam također omogućava da lako podijelite ekran na više prozora podesive veličine kako biste mogli da obavljate više zadataka istovremeno bez prebacivanja sa jedne na drugu aplikaciju. Sada u okviru jednog prikaza može da tražite inspiraciju, pretražujete sajtove i pravite bilješke na slajdovima prezentacije.

Tableti također imaju važnu ulogu u povezivanju sa drugima. Samsung i Google su pokrenuli saradnju u cilju još boljeg iskustva videopoziva i dijeljenja uživo[16] preko funkcije Google Duo[17], tako da možete sa prijateljima da gledate videosadržaje na YouTubeu, dijelite svoj pretraživač da biste isplanirali sljedeći susret ili razvijate kreativne ideje koristeći JamBoard[18], Google interaktivnu tablu.

Život otvara nove mogućnosti uz Galaxy

Serija Galaxy Tab S8 savršeno funkcioniše sa cijelim otvorenim Galaxy ekosistemom. Postarali smo se da vam Samsung korisnički interfejs One UI Tab 4 obezbijedi postojano i intuitivno iskustvo, savršenu povezanost i pametne integracije koje idu od vašeg Galaxy Taba S8 do pametnog telefona i računara i nazad.

Ako dobijete inspiraciju dok ste u pokretu, iskoristite olovku S Pen da zabilježite podsjetnike u novoj i poboljšanoj aplikaciji Samsung Notes na seriji Galaxy Tab S8 i kasnije ih pregledate na svom pametnom telefonu kada vam zatrebaju. A sa serijom Galaxy Tab S8 i modelom Galaxy S22 Ultra opcija brzog dijeljenja vam omogućava da dijelite fotografije, videosadržaj i fajlove između uređaja duplo brže[19] nego ranije. Zahvaljujući funkciji autoprebacivanja, vaše Galaxy slušalice će se automatski upariti sa Galaxy Taba S8 na vaš Galaxy S22, tako da korisnici mogu bez pauze da prelaze sa jednog na drugi uređaj. A prvi put je na Galaxy tabletima dostupna funkcija Samsung Health, tako da možete da pretražujete videosadržaje na temu fizičke forme da biste pronašli odgovarajuće vježbe i pratite podatke o svom zdravlju i formi sa svog Galaxy sata na većem ekranu.

Svoj Galaxy Tab S8 možete da pretvorite i u prenosiv drugi ekran[20] osjetljiv na dodir Galaxy računara radi istovremenog obavljanja više zadataka. A unapređenje funkcije DeX[21] koja prebacuje Galaxy Tab S8 iz režima tableta u režim desktop računara sada omogućava transparentne prozore aplikacija i DeX preslikavanje kada želite da dijelite ekran svog tableta na nekom eksternom ekranu

Tablet kojem možete vjerovati i zbog kojeg se osjećate dobro

U današnjem svijetu stalne povezanosti bezbjednost je važnija nego ikada prije i zato su sva tri Galaxy Tab S8 modela opremljena novim funkcijama koje prate kada se koriste kamera i mikrofon vašeg tableta i omogućavaju vam da odmah blokirate pristup svim aplikacijama kako biste spriječili neželjeno snimanje. Serija Galaxy Tab S8 je također zaštićena vodećom Samsung platformom Knox Vault, koja kodira lične podatke i čuva skladištene fajlove i informacije odvojeno od glavnog operativnog sistema uređaja kako bi ih zaštitio od napada. Svi uređaji iz ove serije imaju intuitivni skener otiska prsta[22] koji omogućava otključavanje samo jednim dodirom.

U okviru naše posvećenosti ponudi najboljih mogućih performansi i iskustva korisnicima, serija Galaxy Tab S8 će biti podržana sa čak četiri generacije ažuriranja Android OS[23]. Sada milioni korisnika Galaxy uređaja mogu dodatno da produže radni vijek svojih uređaja bez propuštanja najnovijih funkcija bezbjednosti, produktivnosti i drugih uzbudljivih novih funkcija, a Samsung nastavlja da radi na ovome na cijeloj liniji svojih proizvoda i Galaxy ekosistema.

Originalan i održiv dizajn

Galaxy Tab S8 Ultra dolazi u smjeloj i bezvremenoj tamnosivoj boji, a Tab S8 i S8+ u tri moderne nijanse  – ružičasto-zlatna, tamnosiva i srebrna.[24] Samsung također uvodi novu Tab S8 Ultra Book Cover tastaturu[25] koja dodatno unapređuje funkcionalnost serije Ultra uz šire tastere sa pozadinskim osvjetljenjem, prilagodljivo podešavanje prečica i podesive uglove stajanja. Book Cover tastatura napravljena je od premium antimikrobske poliuretanske kože i ima tablu osjetljivu na dodir presvučenu staklom koja omogućava glatko i brzo kucanje. Pored toga, funkcija bežičnog dijeljenja tastature[26] može da spoji vašu tastaturu sa Galaxy pametnim telefonom za lako kucanje na ovim uređajima

Na raspolaganju imate i brojne načine da izrazite svoj lični stil uz originalnu dodatnu opremu i dodatke za Tab S8, uključujući providnu Note View futrolu koja omogućava pisanje olovkom S Pen, čak i dok futrola pokriva ekran, kao i atraktivnu Strap futrolu kako biste postavili svoj Tab S8 u položaj koji vam najviše odgovara.[27]

Samsung također sa ponosom pomaže u smanjivanju količine plastike koja završava u okeanima i zaštiti planete, time što su su dijelovi Galaxy Taba S8 napravljeni od plastičnih komponenti odbačenih ribarskih mreža. Galaxy Tab S8 uređaji dolaze u Samsung najtanjem pakovanju do sada, napravljenom od papira iz održivih izvora, što kompaniji omogućava da smanji emisije i otpad.

Dostupnost

Galaxy Tab S8 će biti dostupan od 25. februara na tržištima BiH kod ovlaštenih distributera i trgovina po preporučenoj maloprodajnoj cijeni od 1.549 KM. Više informacija o uređajima možete pronaći na:

Galaxy Tab S8 – www.samsung.com/ba/tablets/galaxy-tab-s/galaxy-tab-s8-wi-fi-pink-gold-128gb-sm-x700nidaeue/

Galaxy Tab S8+ – www.samsung.com/ba/tablets/galaxy-tab-s/galaxy-tab-s8-plus-wi-fi-silver-128gb-sm-x800nzsaeue/

Galaxy Tab S8 Ultra – www.samsung.com/ba/tablets/galaxy-tab-s/galaxy-tab-s8-ultra-wi-fi-graphite-128gb-sm-x900nzaaeue/

[1] Trenutno dostupno za Samsung Camera, BlueJeans, Google Duo, Meta Messenger, Google Meet, New Knox Meeting, Microsoft Teams, Cisco Webex Meet, Zoom. Autokadriranje dostupno samo na ultraširokoj prednjoj kameri. Autokadriranje prepoznaje samo ljude i može da ne podržava određene rezolucije i odnose. Određene funkcije mogu da budu nedostupne kada je autokadriranje uključeno.
[2] Može se desiti da nisu sve aplikacije kompatibilne sa ovom funkcijom.
[3] Quick Share dostupan na Galaxy pametnim telefonima i tabletima sa Android OS verzijom 10.0(Q) i One UI 2.1 ili više. Za korištenje funkcije Quick Share su neophodni Bluetooth niska energija i WI-Fi konekcija. Može se desiti da nisu sve aplikacije kompatibilne sa ovom funkcijom.
[4] Ojačani aluminij se koristi na svim metalnim komponentama osim ekrana, bočnih tastera i SIM ležišta.
[5] Funkcija autoisključivanja dostupna na Galaxy pametnim telefonima i tabletima sa One UI 3.1 ili više. Može se desiti da određeni uređaji i aplikacije ne podržavaju autoisključivanje. Galaxy uređaji moraju biti ulogovani na Samsung nalog da bi se omogućilo autoisključivanje.
[6] MikroSD kartica se prodaje zasebno. Dostupnost opisanih funkcija (kao što su procesor i memorija) može da zavisi od tržišta i operatora.
[7] Dostupnost Wi-Fi 6E mreže može da zavisi od tržišta, provajdera i korisničkog okruženja. Neophodna je optimalna konekcija. Zahtijeva Wi-Fi 6E ruter.
[8] Zahtijeva optimalnu 5G konekciju. Stvarna brzina može da zavisi od tržišta, operatera i korisničkog okruženja.
[9] 15 sati reprodukcije videosadržaja za Tab S8, 13 sati za Tab S8+ i 14 sati za Tab S8 Ultra. 82 minuta za kompletno punjenje modela Tab S8 Ultra i Tab S8+. Na osnovu rezultata internih laboratorijskih testova vremena lokalne reprodukcije videosadržaja koje je sproveo Samsung. Rezultati testova predstavljaju procijenjene vrijednosti uzorka baterije iz verzije prije lansiranja testiranog po fabričkim podešavanjima (jačina zvuka i nivo osvjetljenja) bez konekcije na Wi-Fi ili mobilnu mrežu. Trajanje baterije značajno zavisi od podešavanja, korištenja i drugih faktora.
[10] 80 minuta za kompletno punjenje modela Tab S8 i Tab S8+. 90 minuta za kompletno punjenje modela Galaxy Tab S8 Ultra. Stvarna brzina punjenja može također da zavisi od korištenja, uslova punjenja i drugih faktora. Punjači se prodaju zasebno.
[11] Brzo punjenje od 15W je podržano kada je ekran tableta Tab S8 Ultra isključen i povezan sa odabranim Galaxy pametnim telefonima kao što je S22 preko USB-C kabla. U zavisnosti od tržišta, može se desiti da se kablovi prodaju zasebno. Nije kompatibilno sa bežičnim punjenjem. Brzina punjenja može da zavisi od uslova punjenja i drugih faktora.
[12] U poređenju sa serijom Galaxy Tab S7. Izmjereno je kašnjenje od 2,8ms za modele Tab S8 Ultra (14,6 inča) i Tab S8+ (12,4 inča) pri korištenju Samsung Notes.
[13] Besplatan šestomjesečni probni period za Clip Studio Paint EX za korisnike koji ga prvi put koriste na Galaxy uređajima. Dostupne su i PRO i EX verzija Clip Studio Painta. Preuzimanje unaprijed na odabranim tržištima. Clip Studio Paint za Galaxy se može preuzeti sa aplikacije Galaxy Store. Podržani jezici za softverska podešavanja: engleski, francuski, njemački, japanski, korejski, španski i tradicionalni kineski. Za unos teksta nisu podržani arapski, hebrejski i urdu. Funkcija daljinskog upravljača „režim saputnika“ na Galaxy tabletima i pametnim telefonima sa 9 ili više. Za „režim saputnika“ je neophodno da i matični uređaj i uređaj pod daljinskom kontrolom budu povezani na istu Wi-Fi mrežu. Konekcija može da zavisi od Wi-Fi-ja. Uslovi korištenja mogu da zavise od tržišta.
[14] Selfi video u okviru snimača ekrana podržava full HD video snimanje i reprodukciju.
[15] LumaFusion za Android će biti dostupan na platformi Galaxy Store u prvoj polovini 2022. godine. Tačan datum može da zavisi od spremnosti LumaToucha. Dostupnost može da zavisi od tržišta. Neophodna je Android OS verzija 11 ili više. Podržani jezici za softverska podešavanja: pojednostavljeni kineski, holandski, francuski, njemački, italijanski, japanski, korejski, ruski, španski, turski i američki engleski.
[16] Aplikacije koje trenutno mogu da se dijele tokom Google Duo videopoziva su Google Arts & Culture, Google Maps, Jamboard, Samsung Notes, Samsung Gallery i YouTube.
[17] Google Duo je zaštitni znak kompanije Google LLC.  Funkcija dijeljenja uživo će korisnicima serija Galaxy S22 i Galaxy Tab S8 biti omogućena prilikom lansiranja, dok će korisnicima ostalih Galaxy uređaja biti dostupna kasnije. Može se desiti da korisnici moraju da preuzmu najnoviju verziju aplikacije Google Duo da bi koristili opciju dijeljenja uživo. Dostupnost aplikacije Google Duo može da zavisi od tržišta. Neophodna je optimalna mrežna konekcija.
[18] Jamboard se mora preuzeti zasebno. Može se desiti da je neophodno kupiti dodatne funkcije.
[19] U poređenju sa brzinom na modelu Galaxy Tab S7 (Wi-Fi 6). Duplo veća brzina zahtijeva da oba uređaja imaju funkciju brzog dijeljenja i Wi-Fi 6E i da budu povezani na Wi-Fi 6E ruter. Funkcija brzog dijeljenja je dostupna na Galaxy pametnim telefonima i tabletima sa Android OS verzijom 10.0(Q) i One UI 2.1 ili više. Funkcija brzog dijeljenja zahteva Bluetooth nisku energiju i WI-Fi konekciju. Može se desiti da nisu sve aplikacije kompatibilne sa ovom funkcijom.
[20] Funkcija drugog ekrana je podržana za Galaxy Book Windows PC i Galaxy Tab S7/7+ ili novije modele (za Galaxy Tab S7/S7+ je neophodno ažuriranje iz januara 2021). Neophodni su Windows 10 PC modeli i Windows 10 v.2004 ili novija verzija sa mogućnošću bežičnog prikaza. (Ažuriranje Windowsa: septembar 2020. ili kasnije)
[21] Samsung DeX podržan na odabranim Galaxy pametnim telefonima i tabletima. Dodatne funkcije dostupne na samo na kompatibilnim uređajima kao što su Galaxy S22, Galaxy Tab S8 i uređaji sa One UI 4.1 ili više. Kompatibilne aplikacije mogu da variraju i može se desiti da nisu sve aplikacije prenosive uz Samsung DeX. Dodatna oprema za konekciju sa vanjskim ekranom se prodaje zasebno.
[22] Galaxy Tab S8+ i Tab S8 Ultra imaju skenere za otisak prsta na ekranu. Galaxy Tab S8 ima skener za otisak prsta sa strane.
[23] Dostupnost i termini ažuriranja i funkcija Android OS mogu da zavise od modela uređaja i tržišta. Uređaji za koje su trenutno omogućene četiri generacije ažuriranja Android OS su serija Galaxy S22 (S22/S22+/S22 Ultra), serija S21 (S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE), Z Fold3, Z Flip3 i serija Tab S8 (Tab S8/Tab S8+/Tab S8 Ultra).
[24] Dostupnost detaljnih funkcija (kao što su memorija, boja i procesor) može da zavisi od tržišta i operatera.
[25] Book Cover tastatura se prodaje zasebno. Dizajn proizvoda Book Cover tastatura može da zavisi od modela. Dostupnost može da zavisi od tržišta i operatera.
[26] Bežično dijeljenje tastature je dostupno za Galaxy Tab S8/S8+/S8 Ultra i odabrane Galaxy pametne telefone sa One UI 4 ili više. Pametni telefon treba da podržava Bluetooth HID profil. Oba uređaja moraju biti ulogovana na isti Samsung nalog. Performanse mogu da zavise od mrežnog okruženja korisnika.
[27] Dostupnost futrola i dodatne opreme može da zavisi od modela uređaja i tržišta. Futrole i dodatna oprema se prodaju zasebno.

Latest Posts

Raport

spot_img