Nedavno objavljeno

Bojan Križaj ponovo na Jahorini

Skoro 20 godina je trebalo proći pa da Bojan Križaj ponovo dođe na stazu koja mu je 1987. godine donijela Kristalni globus Svjetskog kupa u skijanju. Ovaj put, na Jahorinu ga je doveo biznis – zajedno sa Milomirom i Aleksandrom Provićem, vlasnik je kompanije B&B “Vučko” i na Jahorinu je došao predstaviti projekat Vučko apartmana i istoimeni ski-kamp i ski-školu.

Dakako, od uspomena se ne može pobjeći, pa se Križaj prisjetio svoje pobjedničke vožnje i posebno Zimskih olimpijskih igara 1984. godine u Sarajevu, kada, i pored silne želje i motivacije, nije uspio doći do medalje. “Ako se peto ili sedmo mjesto na olimpijadi može smatrati neuspjehom, onda ću reći da je tako. Nažalost, na tom takmičenju značajna je samo medalja. Moram priznati da nisam bio u najboljoj formi, mada sam mnogo očekivao od svog plasmana”, prisjeća se Bojan.

I dalje je skijanje prva ljubav

Takmičarsku karijeru Križaj je završio 1988. i narednih je sedam godina proveo u Japanu, radeći za različite firme. Po povratku, kao konsultant i PR menadžer, počinje raditi u Elanu, a nešto kasnije preuzima mjesto vođe takmičarske službe.

U Sarajevo je, veli, došao kao investitor i kao prijatelj. “Mislim da se može mnogo toga učiniti ‘na kratku stazu’. Čovjek sam koji vidi ne samo svoju šansu već i šansu da se skijaški sport u BiH promovira mnogo bolje nego što je to do sada bio slučaj”, kaže Bojan. (Lana Knežević/Jasmin Fazlagić)

Gracija 22, 10.2.2006.
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img