Nedavno objavljeno

Philip Morris International u Bosni i Hercegovini počinje distribuciju lil SOLID 2.0, uređaja podržanog od strane IQOS-a, s ciljem da ubrza put ka budućnosti bez duhanskog dima

Ovom saradnjom proširuje se ponuda alternativnih proizvoda bez duhanskog dima za punoljetne pušače koji bi inače nastavili pušiti.

Philip Morris International (PMI) u Bosni i Hercegovini počinje distribuciju bezdimne alternative kompanije KT&G, lil SOLID 2.0, podržane od strane IQOS-a. Ova saradnja rezultat je ugovora potpisanog u januaru 2020. između kompanije PMI i KT&G-a, vodećeg južnokorejskog proizvođača duhanskih i nikotinskih proizvoda.

lil SOLID 2.0 je savremeno dizajniran, kompaktan uređaj koji ne sagorijeva, već zagrijava duhan i korisniku omogućava tri uzastopne konzumacije, kao i upotrebu 25 patrona bez dodatnog punjenja baterije. Namijenjen punoljetnim pušačima koji ne ostave cigarete, uređaj lil SOLID 2.0, uz popularni IQOS, sada je dio portfolija sistema za zagrijavanje duhana kompanije Philip Morris u Bosni i Hercegovini. lil SOLID 2.0 distribuirat će se istim kanalima kao i IQOS, najprodavaniji sistem za zagrijavanje duhana u svijetu.

„Ambicija kompanije Philip Morris je da svim pušačima, koji bi u protivnom nastavili koristiti cigarete, ponudimo bolje alternative i time pozitivno utičemo na njihovo i javno zdravlje uopšte. Uvođenje uređaja lil SOLID 2.0 na domaće tržište predstavlja dodatni korak ka ostvarenju tog cilja, jer punoljetnim pušačima pruža veći izbor kada su u pitanju tehnologija, ukus i cijena“, rekao je Srđan Lazović, generalni direktor kompanije Philip Morris za Bosnu i Hercegovinu i Crnu Goru.

lil SOLID je prije komercijalizacije prošao sva neophodna ispitivanja kako bi zadovoljio regulatorne i opšte uslove sigurnosti tržišta na kojima će se pojaviti, kao i visoke naučne standarde koje Philip Morris zagovara, a koji podrazumijevaju da upotrebom ovog uređaja ne dolazi do sagorijevanja duhana, te da se, u poređenju s cigaretama, emisija štetnih materija značajno smanjuje.

Ovaj važan korak ka ostvarenju budućnosti bez duhanskog dima jedan je u nizu događaja koje se odnose na postojeći portfolio alternativnih proizvoda bez duhanskog dima kompanije Philip Morris. Od lansiranja 2014. godine do 30. septembra 2021, Philip Morris International procjenjuje da je oko 20,4 miliona pušača počelo da koristi IQOS, od kojih je oko 14,9 miliona zauvijek ostavilo cigarete. U julu 2020. godine Američka agencija za hranu i lijekove svrstala je IQOS u proizvode „modificiranog rizika“, pojašnjavajući da naučne studije pokazuju da potpuni prelazak s cigareta na IQOS sistem „smanjuje izloženost organizma štetnim i potencijalno štetnim materijama“ te da je njegova upotreba u skladu s principima javnog zdravlja.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img