Stanić Trade drugi najpoželjniji bosanskohercegovački poslodavac u sektoru maloprodaje

Nedavno objavljeno

Na dodjeli priznanja za „Najpoželjnijeg poslodavca 2021“ koje organizuje kompanija Kolektiv d.o.o. i MojPosao.ba, Stanić Trade je zauzeo drugo mjesto u sektoru maloprodaje. Nominovano je ukupno 500 kompanija, a ove godine je za najbolje glasalo više od 11.000 ispitanika.

Veoma smo sretni što smo se odabirom građana našli na listi ovogodišnjeg izbora za najpoželjnijeg poslodavca i zauzeli drugo mjesto u sektoru maloprodaje. Protekle dvije godine pandemije tržište rada je itekako doživjelo transformaciju. Od velikog  broja ugašenih radnih mjesta prve godine, pa sve do povećane potražnje istih već naredne godine. Za nas su ove dvije godine bile veoma izazovne jer smo morali uvoditi nove modele rada i svakako voditi brigu o zdravlju svojih uposlenika, a sve s ciljem da zadržimo sva radna mjesta. Ponosimo se činjenicom da smo prepoznati kao kompanija koja brine o svojim uposlenicima, nudi atraktivne i primamljive uslove za rad, koja njeguje pozitivno radno okruženje i koja uliva sigurnost zadržavanja posla, te mogućnost napredovanja, edukacije i poslovnog usavršavanja. Ponosni smo na ovo priznanje jer nam je stiglo u najtežim vremenima savremenog poslovanja i ostavlja nam zadatak da opravdamo dato nam povjerenje i dalje ulažemo u sve vrijednosti ljudskih resursa“ – izjavio je Damir Kalmar, Predsjednik uprave Stanić Trade d.o.o.

 Kompanija Stanić Trade zapošljava 100 uposlenika i spada u kompanije koje paralelno razvijaju distributivnu mrežu i vlastite retail objekte pod nazivom Techno Shop koji je ujedno najveći bh. lanac trgovina potrošačke elektronike. Oficijelni je distributer nekoliko svjetski poznatih brendova: LG Electronics, Philips, Sony, Hisense, Indesit, Whirpool, Toshiba, Electrolux, Bosch, Tefal, Rowenta, Krups, Miele i Gorenje.

Pročitaj još
Related

Kako ishranu prilagoditi vrelim ljetnim danima – OVAKO.

Stiglo nam je ljeto, a sa njim i pregršt...

Farmaceutska kompanija EMS – lider na brazilskom farmaceutskom tržištu 16 uzastopnih godina

EMS proizvodi lijekove na recept, generičke lijekove, brendirane lijekove,...

Lovefest otkriva nove izvođače: Live Stage line up stiže 27. juna

Prema riječima organizatora, ovogodišnje izdanje Jelen Lovefesta, pod sloganom...

Ivan Laketa je novi generalni direktor Glova za BiH

 Ivan Laketa ima veliko iskustvo u menadžmentu i marketingu....