Nedavno objavljeno

Treća prinova u porodici mostarske političarke: Stigla nam je Sana

Kad smo s Irmom pravili priču pred kraj 2020., stavivši je u naš tradicionalni izbor "Njihova godina" ova aktivistički nastrojena Mostarka bila je pred porodom, svojim drugim - a malo više od godinu kasnije - porodila se i treći put, čestitamo od srca!

Mostarska političarka, članica Naše stranke Irma Baralija, početak godine će sigurno pamtiti po lijepom: stigla je malena Sana, treća kćerkica u obitelji Baralija-Šarić, pridruživši se tako sestricama Nori i Amal.  Kad smo s Irmom pravili priču pred kraj 2020., stavivši je u naš tradicionalni izbor “Njihova godina” ova aktivistički nastrojena Mostarka bila je pred porodom, svojim drugim. “Godinu je spoznaja o trudnoći učinila još izazovnijom, ali i sretnijom jer nismo mogli dobiti ništa bolje od rađanja novog života u godini koju su obilježili bolest i smrt”, rekla nam je tad. Malena Amal stigla je predzadnjeg dana te 2020., a Sana, najnovija prinova obradovala je svoje roditelje stigavši polovinom januara 2022.

Objava na Facebooku o rođenju malene Sane

Irma je već godinu dana vijećnica u Gradskom vijeću Mostar, u kojem aktivno radi na rješavanju najbitnijih pitanja za kvalitetniji i ljepši život svojih sugrađana. A svakodnevnicu joj sad uveseljavaju tri kćerkice Nora (4,5), Amal (1) i novopridošla Sana. Na društvenim mrežama prenosi atmosferu iz svog doma, te anegdote kojih ima svakodnevno. “Iz rubrike ‘novi život sa troje djece’ – prve reakcije na novu sestru: Nora: ‘mama, Ja se malo selim kod dede.’ Amal: ‘mjau, mjau, mac, mac’ (hoda oko bebine korpe i mjauče jer misli da je beba maca). Nisam sigurna da je ovo dobro počelo”, prepričava Irma.

Dan kad je malena Amal stigla na svijet

Irma Baralija je postala poznata nakon što je prije pet godina Evropskom sudu za ljudska prava podnijela tužbu protiv države BiH zbog neodržavanja izbora u njenom rodnom Mostaru. Presuda u njenu korist postala je od 29. januara 2020. pravomoćna. Rezultat svega toga je sad već poznat svima: “Vratili smo demokratiju u Mostar!”

Najstarija Nora ima svoje hobije i zanimacije

Latest Posts

Raport

spot_img