Falafeli od cvekle i leblebije

Nedavno objavljeno

POTREBNO:
½ supene kašike maslinovog ulja,
1 luk (isjeckan),
1 čajna kašika kima,
1 čajna kašika korijandera,
1 konzerva (400 g) leblebije (isprane i ocijeđene),
2 sirove cvekle (oguljene i izrendane),
½ šolje prezle,
½ supene kašike tahini paste,
2 čajne kašike kukuruznog brašna,
so po ukusu,
biljno ulje za prženje
PRIPREMA: Pržite luk u maslinovom ulju dok ne omekša. Dodajte začine i pržite još koji minut, pa prebacite u blender.
Dodajte leblebiju, 2/3 izrendane cvekle, prezlu, tahini pastu i kukuruzno brašno, pa miješajte dok smjesa ne postane izmrvljena. Potom je prebacite u zdjelu i dodajte ostatak izrendane cvekle, kao i so i začine, prema ukusu.
Mokrim rukama oblikujte kuglice od smjese, te ih ostavite 30-ak minuta u frižideru. Posložite kuglice u tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje, namažite svaku uljem i pecite u rerni na 200°C 20 do 25 minuta.

Pročitaj još
Related

Fusilli s piletinom i maslinama

Potrebno (za 4 osobe): 320 g tjestenine ½ kg sitno isjeckane...

Trešnje i bademi

Potrebno (za 6 osoba) ½ kg trešanja 100 g brašna 1 prašak...

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe): ½ kg trešanja 120 g brašna 60 g...

Torta sa trešnjama

Potrebno (za 6 osoba): ½ kg trešanja 125 g brašna 75 g...