Nedavno objavljeno

Đoković na udaru magazina Charlie Hebdo

Uredništvo magazina Charlie Hebdo je objavilo tekst o Đokoviću koji prate karikature s brutalnim porukama

Francuski satirični magazin Charlie Hebdo, za kojeg se vežu brojne kontroverze, objavio je karikature Novaka Đokovića inspirisane aktuelnom pričom da je srbijanskom teniseru ponovo ukinuta viza za Australiju. Uredništvo magazina Charlie Hebdo je objavilo tekst o Đokoviću koji prate karikature s brutalnim porukama.

Karikature u magazinu Charlie Hebdo

“Prisustvujemo li budućoj diplomatskoj krizi između Srbije, iz koje dolazi Đoković i Australije? Teniser, koji vjeruje da je nedodirljiv, otišao je u Australiju da igra turnir, a nije ispoštovao proces vakcinacije i njegova viza završila je u smeću, pa je tako sada usamljen u hotelu čekajući moguće protjerivanje iz zemlje. Dođi u Francusku Đoko, pa ćeš naći svoju sreću tamo gdje su naši antivakseri”, stoji u poruci Charlie Hebdoa.

Na karikaturama se nalazi nekoliko jezivih poruka. Na jednoj se Đoković brani od vakcina, a na drugoj srbijanskog tenisera zovu u Francusku kako bi završio gdje i tamošnji antivakseri. Uz mrtvačke sanduke na kojima piše “nije vakcinisan”, aludira se na šljaku Roland Garrosa.

Latest Posts

Raport

spot_img