Nedavno objavljeno

Porasti svijete u(z) sretno dijete!

Obilježavanjem Međunarodnog dana volontera 5.12., volonteri i volonterke Fondacije Stariji brat, starija sestra započeli su ovogodišnju kampanju pod sloganom Porasti svijete u(z) sretno dijete! Kampanjaima za cilj obezbijediti novčana sredstava kako bi se druženja djece i volontera/ki u programu Stariji brat, starija sestra nastavila i ovaj projektni ciklus.

Kroz 17 godina implementiranja programa Stariji brat, starija sestra u Bosni i Hercegovini učestvovalo je preko 1.860 parova djece i volontera/ki – mnoga prijateljstva uspostavljena između djece i volontera/ki kroz ovaj program traju i danas i to je jedan od njegovih najvećih uspjeha. Stoga, Fondacija za podršku i razvoj mentorskih programa Stariji brat, starija sestra nastoji omogućiti da se što više parova djece i volontera/ki kvalitetno druži i u budućnosti. Ovo je naša sedma kampanja po redu i do sada nas je podržalo više od 20 kompanija i 300 pojedinaca te zahvaljujući njima spojeno je još 80 parova djece i volontera.

Kroz ovu kampanju, volonteri i volonterke Fondacije su izradili promotivne majice, cekere, ruksake, bedževe, privjeske i stikere koji na kreativan način oslikavaju druženja volontera/ki i djece, a iste je moguće naručiti putem društvenih mreža Fondacije Stariji brat, starija sestra.

Trenutno je u program Stariji brat, starija sestra uključeno preko 180 djece i isto toliko volontera u 11 gradova u BiH. Prijateljski odnos između volontera/ki i djece doprinosi tome da se ublaže posljedice negativnih utjecaja kojima su djeca izložena i da dobiju podršku koja često izostaje u porodici i okruženju. Ovakvim druženjima djeca dobivaju novi uvid u život van njihovog svakodnevnog okruženja – svoje vrijeme provode u šetnji, vožnji bicikla, klizanju, kuglanju, odlaze u pozorište, kino, muzej, zoološki vrt, voze se javnim prijevozom ili idu na kolače, što je za veliki broj djece prvo takvo iskustvo.

Stoga, ovom prilikom pozivamo sve kompanije, organizacije, institucije, ali i zainteresirane pojedince da podrže druženja volontera/ki i djece donacijom u Fond Stariji brat, starija sestra.

Vlasnik računa: Fondacija Stariji brat, starija sestra

Naziv banke: NLB Banka d.d. Sarajevo

Broj računa: 1322602023286553
Svrha uplate: Donacija u Fond SBSS

Donirati možete i putem platforme doniraj.ba

Donacijom u SBSS fond pomažete djeci u potrebi da dobiju podršku i mentorstvo starijeg brata ili sestre!

Latest Posts

Raport

spot_img