NaslovnicaRECEPTIPečeni kolutovi kupusa s bijelim lukom

Pečeni kolutovi kupusa s bijelim lukom

POTREBNO:
1 veća glavica kupusa,
izrezana vertikalno na krugove debljine 2,5 cm,
3,5 kašike maslinovog ulja,
3 česna bijelog luka,
1 kašičica sušenog mažurana,
so i biber,
peršun,
kriške limuna za serviranje
PRIPREMA: Ugrijte rernu na 250°C. Prekrijte pleh papirom za pečenje. U zdjelicu stavite maslinovo ulje i dodajte isitnjeni bijeli luk. Dobro izmiješajte, a zatim procijedite ulje kroz sitnu cjediljku, pa u ulje dodajte mažuran. Položite krugove kupusa na pleh i namažite obje strane maslinovim uljem sa mažuranom, pa posolite i pobiberite. Pecite 15 minuta, pa polako okrenite na drugu stranu i pecite još 15 minuta. Garnirajte isjeckanim peršunom. Servirajte toplo sa kriškama limuna.