Nedavno objavljeno

Njihova godina: NIKOLINA DŽEBO

Kao i prethodnih, tako i na kraju 2021. godine ističemo ličnosti koje su proteklih 12 mjeseci nadvisile domet uobičajenog, i to zahvaljujući svojoj kreativnosti, radu, talentu i upornosti, te stvorile važna autorska djela i ostvarile podvige hvale vrijedne. Predstavljamo vam žene i muškarce koji 2021. mogu nazvati godinom profesionalnog uspjeha i plemenitih ostvarenja. Oni su: rediteljica Jasmila Žbanić, producent Damir Ibrahimović, ekološki aktivista Robert Oroz, pokretačice inicijative “Nisam tražila”: Nadine Mičić, Matea Mavrak, Ana Tikvić i Asja Krsmanović, profesor informatike Anes Hadžiomerović, inovatorica Katarina Ponjavić, glumac i reditelj lutkarstva Mario Drmać, košarkašica Nikolina Džebo te zaljubljenik u planine i autor Zehrudin Isaković

Napisala Mersiha Drinjaković
Snimio Nikola Blagojević/Spektroom

Košarkašice Marica Gajić, Jonquel Jones, Milica Deura, Miljana Džombeta, Nikolina Babić, Dragana Domuzin, Nikolina Delić, Melisa Brčaninović, Irena Vrančić, Matea Tavić i Anđela Delić počastile su nas petim mjestom na Evropskom prvenstvu te plasmanom u kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. u Australiji. Među njima i “zmajica” Nikolina Džebo (26), jedan od stubova Ženske košarkaške reprezentacije BiH.
Košarku je ova 186 cm visoka sportistkinja počela trenirati u rodnoj Vlasenici, a igračke partije u raznim klubovima u BiH i susjedstvu donijele su joj poziv za nacionalni tim. Veliki je uzor i podrška i mlađim selekcijama u reprezentaciji, ali nije zapostavila obrazovanje, te je prije tri godine stekla diplomu na Fakultetu zdravstvenih studija.
Jedna je od uzdanica selektora Gorana Loje, za kojeg ima samo riječi hvale, kao i za Raziju Mujanović, direktoricu Ženske košarkaške reprezentacije BiH. “Sjajna je atmosfera u reprezentaciji, znamo se dugo, igramo zajedno nekoliko godina i jedna drugoj smo velika podrška”, kaže Nikolina, koja jedva čeka novo okupljanje i odlazak u Australiju. Želje su jasne: plasman na Svjetsko prvenstvo, a onda i na Evropsko. I vratiti se s nekom od medalja, što da ne?
Godinu ispraća uspomenama na dva nezaboravna mjeseca provedena sa suigračicama, kao i na veličanstven doček u Sarajevu. Sa momkom Đorđem Elezom kuje planove za zajedničku budućnost, ali bez puno otkrivanja za javnost: “Samo ću reći da će na ljeto biti slavlja.”

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img