Zobena kaša po receptu Jamieja Olivera

Nedavno objavljeno

Sastojci (za 4 manje porcije):
160 g zobenih pahuljica,
600 g kravljeg ili sojinog mlijeka,
2 zrele banane,
30 g listića badema,
1/2 kašičice cimeta,
2 kašike maka,
med ili javorov sirup.
Priprema: Pomiješajte zobene pahuljice i mlijeko, dodajte prstohvat soli i stavite na vatru. Povremeno promiješajte i pričekajte da smjesa zakuha pa smanjite vatru i pustite da krčka još pet minuta. Narežite banane i tostirajte listiće badema na tavi na srednjoj vatri, sve dok ne poprime zlatnu boju. U toplu kašu umiješajte cimet, mak i malo meda ili javorovog sirupa. Uspite u zdjelice i dodajte bananu i bademe.

Pročitaj još
Related

Tiramisu sa mascarponeom i čokoladom

Potrebno (za 4 osobe): ½ kg trešanja 120 g brašna 60 g...

Torta sa trešnjama

Potrebno (za 6 osoba): ½ kg trešanja 125 g brašna 75 g...

Piletina s limunom i začinskim biljem

POTREBNO: Pile izrezano na komade (oko 1,2 kg), mješavina aromatičnog bilja...

Riba u sosu

POTREBNO: 4 kašike maslinovog ulja, oko kilogram filea ribe, so, biber, pola kašičice čilija, 2-3...