Nedavno objavljeno

KOJI ČAJ ODABRATI? Evo šta kaže horoskop

Prema popularnim američkim astrologinjama AstroTwins, za Rakove je savršena kamilica, dok čaj od jasmina nudi obilje blagodati Djevicama

Sljedeći put kada želite popiti čaj a niste sigurni za koji biste se odlučili, zašto ne biste odabrali onaj koji odgovara vašem astrološkom znaku? Evo šta popularne američke astrologinje koje djeluju pod imenom AstroTwins – bliznakinje Ophira i Tali Edut – preporučuju svakom horoskopskom znaku.

Ovan: Rooibos

Poznat i kao crveni čaj, AstroTwins preporučuju rooibos za Ovna jer se smatra da je to zdrav čaj za jetru. “Jetra je sjeme ljutnje, a Ovan ima vruću narav”, objašnjavaju. Rooibos je također bez kofeina, što je dobra stvar za prirodno vatrene, energizirane Ovnove.

Bik: Crni čaj (English breakfast)

Bikovi vole luksuz. Crni čaj dobro se uklapa u otmjene okuse i pruža mogućnost dodavanja mlijeka ili šećera po želji. I za razliku od Ovna, Bik je znak koji bez problema može popiti malo kofeina.

Blizanci: Paprena metvica

Prvi vazdušni znak zodijaka, Blizanci, “živahan je, lagan i ima malo ljutine”, objašnjavaju AstroTwinsi – baš kakav je i čaj od metvice. Uz to, lagani, ali pikantni okus peperminta kao stvoren je za Blizance.

Rak: Kamilica

Za koga je kamilica dobra ako ne za nježnog Raka? Osobe koje pripadaju ovom znaku vole umirivati i tješiti te zaslužuju vratiti dio te ljubavi sebi. Šolja čaja od kamilice prije spavanja upravo je ono što brižni Rakovi mogu upotrijebiti na kraju dana – a vjerovatno će skuhati i dovoljno za svoje najmilije.

Lav: Ledeni čaj od hibiskusa

AstroTwinsi napominju da bi ljudi rođeni u znaku Lava, kojim vlada sunce, trebali koristiti nešto što će ih malo “ohladiti“. Bilo koji ledeni čaj može biti dobar, ali kad požele nešto moćnije preporučuje im se ledeni čaj od hibiskusa.

Djevica: Jasmin

Djevica voli potaknuti sva osjetila, a čaj od jasmina ne samo da je izvrsnog okusa već i izvrsno miriše. Zapravo, samo miris može pomoći u ublažavanju napetosti – što je savršeno za ponekad napetu Djevicu. Uz to, Djevica “voli cvijeće i orijentirana je prema prirodi”, tako da čaj od jasmina nudi obilje blagodati ovom zemljanom znaku.

Vaga: Zeleni čaj

Zeleni čaj savršen je za Vagu koja traži ravnotežu, jer te osobe samo žele malo lagane, pomlađujuće energije. Ima i malo kofeina, ali ne previše, i mnoštvo antioksidansa za ovaj zdravstveno osviješteni znak.

Škorpion: Chai

Da je Škorpion čaj, to bi definitivno bio chai, kažu AstroTwinsi. Priprema se od crnog čaja i začina kao što su karanfilić, anis, kardamom, papar i đumbir. Pikantan je, robustan, a profil okusa je intenzivan, baš poput dubokih i kompliciranih Škorpiona. Uz to, “chai može biti ‘prljav‘”, uz dodatak espresso kafe za pojačavanje kofeina.

Strijelac: Narandža i cimet

Budući da su i sami Strijelci, AstroTwinsi su ljubitelji zagrijavajućeg, začinjenog čaja od narandže i cimeta. Ima mnoštvo zdravstvenih blagodati, posebno u borbi protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija, što je dobra vijest za Strijelce koji mogu biti skloni crijevnim infekcijama.

Jarac: Earl Grey

Jarci vole klasični, old-school i bezvremeni okus. A takav je Earl Grey. AstroTwinsi kažu da je Earl Grey definicija energije Jarca – Jarci čak vole i sivu boju. Osim toga, sadrži dobru količinu kofeina, koji ovim vrijednim ljudima pomaže da lakše završe posao.

Vodolija: Bijeli čaj

Bijeli čaj je nježan i lagan, baš poput Vodolije. “Prozračan je, proziran i minimalno obrađen”, kažu AstroTwinsi, što su osobine koje će Vodolije cijeniti. Osim toga, ima malo kofeina, ali ne puno, što je dobro za ponekad nemirne Vodolije.

Ribe: Lavanda

AstroTwinsi kažu da je umirujući čaj od lavande izvrstan za osjetljive, sanjarske ljude, kakve su Ribe. Ribama može biti teško zadržati snagu u teškim trenucima, a lavanda je poznata po poboljšanju raspoloženja, smirivanju stresa i pomaganju ljudima da se naspavaju – tako da Ribe mogu sanjati cijelu noć.

(Izvor: mindbodygreen.com)
- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img