Nedavno objavljeno

Mreža festivala Jadranske regije: Gledajte i glasajte za najbolji film!

Publika Sarajevo Film Festivala (Bosna i Hercegovina), Zagreb Film Festivala (Hrvatska), Festivala Autorskog Filma (Srbija) i Filmskog festivala Herceg Novi (Crna Gora) izabrat će najbolji film u sklopu programa “Mreže festivala Jadranske regije”.

Nagrada publike, “Adriatic Audience Award”, bit će dodijeljena najboljem filmu 2.12. za vrijeme Festivala Autorskog Filma u Beogradu. Ova nagrada osigurava da najbolji film uđe u kinodistribuciju na teritoriji bivše Jugoslavije.

Filmovi su dostupni do 4.12. u: Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Sjevernoj Makedoniji, Sloveniji i Srbiji.

Gledajte evropska ostvarenja i glasajte za najbolji film!

ČASOVI NJEMAČKOG

Nekadašnji grešnik Nikola napušta domovinu, ali rastanak s porodicom tjera ga da propituje svoj izgubljeni identitet. Može li Nikola pobjeći od svojih korijena ili je sa njima neraskidivo vezan?

RENT NOW

ČUVAR BRATA SVOGA

Yusuf i njegov najbolji prijatelj Memo pohađaju školu za kurdske dječake internatskog tipa smještenu na osami u planinama istočne Anadolije. Kada Memo oboli od misteriozne bolesti, da bi pomogao svom prijatelju, Yusuf je prisiljen da se suoči s birokratskim preprekama koje pred njega postavlja represivna školska uprava. Dok odgovorne odrasle osobe shvate ozbiljnost Memine zdravstvene situacije, i pokušaju ga prebaciti u bolnicu, iznenadne guste snježne padavine zatrpavaju školu. Bez izlaza i očajni da prizovu pomoć, dok vrijeme neumitno prolazi i prijeti da istekne, nastavnici i učenici počinju igrati igru prebacivanja krivice u kojoj na površinu izbijaju stare zamjerke i dobro čuvane tajne.

RENT NOW

LJUDSKI FAKTOR

Nina i Jan, francusko-njemački bračni par i suvlasnici reklamne agencije, potpisuju ugovor s politički eksponiranim klijentom, što će ih prisiliti da se suoče sa činjenicom da se njihovi prioriteti razlikuju. Kako bi pobjegli od sve napetije situacije na poslu, sa svojom djecom Maxom i Emmom odlaze u porodičnu vikendicu na moru. Ono što su zamislili kao idiličan vansezonski odmor prerasta u prilično zlokobnu situaciju kada im neko provali u kuću. Iako ih provala inicijalno zbližava, dok je pokušavaju sagledati u širem kontekstu, njihova objašnjenja za ono što se dogodilo počinju se raspadati uporedo s njihovim međusobnim povjerenjem.

RENT NOW

MALO TIJELO

Na malom otoku na sjeveroistoku Italije, jedne zime početkom devedesetih godina prošloga vijeka, Agata rađa mrtvo dijete. Prema katoličkoj vjerskoj tradiciji, dijete koje nikada nije prodisalo ne može biti kršteno, a njegova duša osuđena je da luta čistilištem bez imena i bez smiraja. Ali Agata je čula za jedno mjesto u planinama na sjeveru zemlje gdje djecu mogu oživjeti samo kako bi jednom udahnula i tako ispunila uslov za krštenje. Agata u tajnosti napušta otok i – vođena samo nadom – kreće na opasan put, a sa sobom nosi malo tijelo svoje kćerke skriveno u kutiji. Agata ne zna put do mjesta na koje se uputila i nikada prije nije vidjela snijeg. Upoznaje Lynxa, divljeg, usamljenog dječaka koji poznaje teren i nudi joj pomoć u zamjenu za misteriozni sadržaj kutije koju nosi sa sobom. Uprkos međusobnom nepovjerenju, njih dvoje se zajedno otisnu u avanturu tokom koje će im njihova hrabrost i prijateljstvo omogućiti da se približe čudu koje se čini nemogućim.

RENT NOW

NEPRIJATELJ

Poznati političar Louis Durieux optužen je za ubistvo svoje supruge, koja je pronađena mrtva u njihovoj hotelskoj sobi. Slučaj izaziva pravu medijsku oluju. Da li je Durieux kriv ili nevin? To niko ne zna. Možda čak ni on…

RENT NOW

PRIRODNO SVJETLO

Drugi svjetski rat, dio Sovjetskog Saveza pod okupacijom. István Semetka jednostavni je mađarski farmer i poručnik u specijalnoj skautskoj partizanskoj jedinici. Na putu do udaljenog sela njegovu jedinicu napadaju neprijateljske snage. Komandir jedinice gine, a Semetka mora prevladati vlastite strahove i preuzeti komandu u haotičnoj situaciju koju ne može kontrolisati.

RENT NOW

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img