Nedavno objavljeno

Imunitet stečen prebolijevanjem štiti jako dobro

Almira Hadžović-Džuvo, nekadašnja dekanesa Medicinskog fakulteta u Sarajevu i sadašnja direktorica centra za unaprijeđenje zdravlja, sport i klinička istraživanja u poliklinici “Dr. Al-Tawil”, kao i dosad, stručno i utemeljeno na saznanjima, objavljuje informacije vezano za vakcinisanje koju prenosimo u cijelosti u nastavku

Odličan rad i izvrsne vijesti za one koji su preboljeli Covid 19.Lično smatram ovo razlogom i relativno dobre epidemiološke situacije u BIH obzirom da smo mala zemlja koja je u dva vala imala veliki broj oboljelih.
Almira Hadžović Džuvo snimljena u intervjuu za Graciju
Obzirom da je objava na Facebooku profesora Gordana Lauca prenosim i njegov komentar:
“….Dobre vijesti iz Katara. Imunitet stečen prebolijevanjem štiti jako dobro. Netko tko je prebolio COVID-19 ima svega 1% vjerojatnosti da će razviti teški oblik bolesti, u odnosu na nekoga tko do sada nije prebolio COVID-19.
U Kataru je velik dio populacije prebolio COVID-19 u prvom valu (ožujak do lipanj 2020) i njih oko 40% je razvilo protutijela. Tijekom 2021. prošli su kroz još dva vala pa su mogli na velikom broju ljudi provjeriti kako dobro štiti prirodni imunitet. Zaključak je da štiti iznimno dobro i dugo (oko 99% nakon 9 mjeseci).
Istraživanje je objavljeno u najjačem medicinskom časopisu, The New England Journal of Medicine.

Latest Posts

Raport

spot_img