Kruška je bogata mineralima, kalijem, fosforom, kalcijem, magnezijem, željezom, hlorom, sumporom te brojnim mikroelementima. Sadrži izuzetno mnogo vitamina, posebno vitamina A, C, E, te većine vitamina iz grupe B, H i D. Možete ih konzumirati svježe, konzervirane, u soku ili sušene. Odličan su izvor vlakana, bogate antioksidantima, te pomažu balansiranju nivoa šećera u krvi. Kruške sadrže kalij što znači da pomažu smanjenju rizika od visokog pritiska. Sadrže i elektrolite, magnezij i bakar te hranjive tvari koje pomažu centralnom nervnom sistemu te pojačavaju rad mozga.

Jedite kruške
Nedavno objavljeno
- Tags
- kruška
Prethodni članakCoca-Colina podrška mladima stavlja u fokus – mentalno zdravlje
Naredni članakZmajice savladale Belgiju, briljirala Jonquel Jones
Pročitaj jošRelated
Zdravlje
Oprez s dijetama
admensur -
Česte dijete koje prati povratak privremeno izgubljenih kilograma mogu...
Zdravlje
Cimet za dijabetičare
admensur -
Dodatak cimeta hrani može usporiti pražnjenje želuca i na...
Zdravlje
Pretjeranim radom u menopauzu
admensur -
Previše posla može uzrokovati prerani ulazak u menopauzu, tvrde...