Jedite kruške

Nedavno objavljeno

Kruška je bogata mineralima, kalijem, fosforom, kalcijem, magnezijem, željezom, hlorom, sumporom te brojnim mikroelementima. Sadrži izuzetno mnogo vitamina, posebno vitamina A, C, E, te većine vitamina iz grupe B, H i D. Možete ih konzumirati svježe, konzervirane, u soku ili sušene. Odličan su izvor vlakana, bogate antioksidantima, te pomažu balansiranju nivoa šećera u krvi. Kruške sadrže kalij što znači da pomažu smanjenju rizika od visokog pritiska. Sadrže i elektrolite, magnezij i bakar te hranjive tvari koje pomažu centralnom nervnom sistemu te pojačavaju rad mozga.

Pročitaj još
Related

Oprez s dijetama

Česte dijete koje prati povratak privremeno izgubljenih kilograma mogu...

Opet o vinu

Čaša vina može spriječiti pojavu karijesa i upalu desni...

Cimet za dijabetičare

Dodatak cimeta hrani može usporiti pražnjenje želuca i na...

Pretjeranim radom u menopauzu

Previše posla može uzrokovati prerani ulazak u menopauzu, tvrde...