Nedavno objavljeno

Puno sreće u čistoj rijeci teče: Henkel, Bingo i RK Bosna nastavljaju sa čišćenjem i poribljavanjem rijeka i jezera u osmoj sezoni projekta Zajedno za čiste vode BiH

Sa zajedničkim ciljem da rijeke i jezera Bosne i Hercegovine budu što čistije, a okoliš zdraviji i ugodniji za život, kompanije Henkel i Bingo, te ronilački klub Bosna, pod sloganom Puno sreće u čistoj rijeci teče, ulažu u novu, osmu sezonu velikog ekološkog projekta Zajedno za čiste vode BiH. Aktivnosti na projektu su započele 2. novembra, prodajnom akcijom Henkelovih proizvoda Persil, Perwoll, Somat i Bref u Bingo marketima, zahvaljujući  kojoj  potrošači, kao i prethodnih godina, mogu dati direktan doprinos akcijama čišćenja i poribljavanja bh. voda koje će uslijediti u proljeće 2022. godine.

Ljepotu i čistoću bosanskohercegovačkih rijeka i jezera na brojnim mjestima narušava otpad u vodi i pored nje.

„Potreba za ovakvim vrstama akcija i dalje postoji, o čemu svjedoči oko 1,2 t otpada koje su ronioci RK Bosna izronili na četiri lokacije tokom prošle sezone projekta Zajedno za čiste vode BiH. Drago nam je da su oni, kao i kompanija Bingo, i ove godine naši partneri. Kroz našu Strategiju održivosti želimo dugoročno uticati na očuvanje životne sredine, a ovaj projekt pravi je primjer toga. Također, veoma smo zahvalni za podršku građana i medija koji iz godine u godinu prepoznaju značaj ovog projekta i doprinose njegovoj realizaciji  i afirmaciji“, izjavio je Erol Ferović, Key Account Manager u kompaniji Henkel.

U kompaniji Bingo, koja predstavlja važnu kariku u ovom projektu, izrazili su zadovoljstvo zbog učešća u novim akcijama čišćenja i poribljavanja rijeka i jezera.

“Ovaj projekt još jednom pokazuje koliko nam je kao kompaniji stalo do čistoće naših rijeka i jezera, te pruža mogućnost svakom pojedincu da bude dio ove lijepe ekološke priče. Nadamo se da će ronioci ovog puta u bh. vodama i na njihovim obalama pronaći što manje smeća, te da će u njihovoj čistoći uživati i buduće generacije”, kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga Bingo d.o.o. Tuzla.

Nakon prodajne akcije, koja u Bingo marketima traje do 31. decembra, na proljeće 2022. godine počinju akcije čišćenja četiri lokacije: rijeka Miljacka kod Mokrog, Boračko i Malo Plivsko jezero, te rijeka Bosna kod Sarajeva. Dvije lokacije će naknadno biti poribljene autohtonim vrstama ribe, baš kao i prethodne godine.

„Prizori koje zatičemo na obalama i u koritima rijeka i jezera su poražavajući. Iako ovaj posao radimo dugo, još se ne možemo naviknuti da se neko na takav način odnosi prema okolini. Uprkos tome, ponosni smo što smo dio ovog projekta i što ćemo još jednom dati doprinos čistijoj životnoj sredini. Istinski ljubitelji prirode to znaju cijeniti i prepoznati, a nadam se da ćemo poslužiti kao dobar primjer i drugima“, kazao je Hrvoje Gavrančić, predsjednik RK Bosna.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img