Nedavno objavljeno

Producent i režiser nove bh. serije: Ušli smo u lokalnu povijest

Marin Mamuza je producent i režiser akcijske krimi drame “Balkanika”, čija je prva sezona snimljena ovog ljeta na području Livna, a TV premijera zakazana za 31. oktobar na BHT1. Objava oficijelnog trailera serije izazvala je veliko interesovanje publike, mnoštvo pohvala i pitanja.

“Reakcije su izrazito pozitivne, svi su oduševljeni viđenim i naravno imaju velika očekivanja”, otkriva Marin i poručuje da je u svemu bio presudan kvalitet produkcije. “S YouTubea smo skočili na jedan novi, filmski standard. A kada tome dodate dobre glumce i napetost u scenama, sve to u gledatelju izazove nestrpljenje pa jedva čeka pogledati seriju”.

Snimanje jedne ovakve serije veliki je projekat i za cijeli livanjski kraj, čiji su im stanovnici sve vrijeme pružali veliku podršku na terenu.

“Dovoljno je da kažemo da je ovo prva serija ili film koji se u potpunosti snimao u našeg gradu i gdje su većinu ekipe činili domaći ljudi. Mislimo da smo ovim ušli u našu lokalnu povijest”, ističe Mamuza.

Sa snimanja serije Balkanika

Višemjesečno snimanje bilo je veoma intenzivno, ali i sa puno dobre energije. Od anegdota sa snimanja planiraju snimiti poseban video kako bi prenijeli atmosferu koja je vladala. Istovremeno, nastavili su snimanje kratkih skečeva za YouTube za popularni projekt “Jure i Mate”.

“Da budem iskren, nedostajalo nam je snimanje ovih skečeva. Nakon dugo vremena objavili smo tri nova skeča na kanalu. Svakako da će kanal nastaviti raditi i nasmijavati našu publiku”, dodaje.

Na pitanje o budućem radu ove kreativne ekipe, Mamuza poručuje: “Balkanika je za nas tek početak onoga što želimo raditi. Cijela ekipa je bila potpuno predana projektu, a na dan TV premijere, 31. 10. planiramo malo okupljanje”.

Želja autorskog tima “Balkanike” je da serija dobije svoj nastavak, a u planu im je i njeno prikazivanje online.

Seriju “Balkanika” od nedjelje, 31. oktobra, možete gledati na BHT1 od 20 sati, a sve novosti pratite na Instagramu i YouTubeu.

Latest Posts

Raport

spot_img