Nedavno objavljeno

Na bh. tržište stigao je Flowflex, brzi test na antigen virusa SARS-CoV-2 za samostalno testiranje: tačnost testa iznosi 98.8%

Nakon duge i velike potražnje za antigen testovima za samostalno testiranje, na tržište Bosne i Hercegovine stigao je Flowflex, brzi test na antigen virusa SARS-CoV-2,  koji se može koristiti u kućnim uvjetima. Zahvaljujući ovom testu visoke osjetljivosti, brzo i jednostavno možete saznati jeste li zaraženi pomenutim virusom sa tačnošću od čak  98.8 %.

Građani Bosne i Hercegovine, koji su slične testove do sada nabavljali od rodbine, prijatelja te  putem drugih, često neprovjerenih kanala iz inozemstva, od nedavno mogu pronaći Flowlex u bh. apotekama. Cijena ovog načina testiranja je povoljnija u odnosu na laboratorijska testiranja.

Flowflex brzi test na antigen virusa SARS-CoV-2, koji je registrovan kod Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH, namijenjen je za samostalno testiranje. Njegova upotreba je vrlo jednostavna i za nju nije potrebna dodatna laboratorijska oprema. Testiranje se sprovodi slično kao kod PCR testova, uzimanjem brisa prednje nosne šupljine direktno od pojedinaca sa sumnjom na COVID-19 unutar prvih sedam dana od pojave simptoma, ali i kod osoba bez simptoma ukoliko su bile u kontaktu sa zaraženim. Uzorak brisa nosa samostalno mogu uzimati osobe starije od 18 godina, a djeci je za to potrebna pomoć roditelja ili zakonskog staratelja.

Testni paket sadrži štapić s pamučnim vrhom koji se stavlja u nos na dubinu od 2,5 cm, nakon čega je potrebno okrenuti ga nekoliko puta kako bi se uzeo dobar uzorak sluznice. Isti postupak treba ponoviti i u drugoj nosnici. Štapić se potom stavlja u stalak sa testnom tekućinom i protrese nekoliko puta kako bi tekućina preuzela uzorak sa štapića. Nakon određenog vremena tekućina se nakapa na predviđeno mjesto na testnoj pločici.

Rezultati su brzi, očitavaju se vizuelno za samo 15 – 30 minuta temeljem prisustva ili odsustva obojenih linija. Zahvaljući Flowflex testu građani BiH sada mogu u kućnim uvjetima, bez komplikovanih procedura i čekanja, bez rizika od izlaganja kontaktu sa zaraženim osobama koji sa sobom nosi odlazak u laboratorije, bolnice i domove zdravlja, otkloniti ili potvrditi sumnje na  zarazu virusom SARS-CoV-2. Još jedna prednost ovog načina testiranja je i to što ga možete obaviti u bilo kojem trenutku tokom 24h u sedmici.

Antigensko testiranje je značajna i pouzdana metoda metoda u dijagnostici COVID-19 infekcije. Testovi su napravljeni tako da direktno detektuju prisustvo ili odsustvo virusnih proteina (antigena) koji se nalaze na sluzokoži disajnih organa. Prisustvo antigena na testu ukazuje da je virus trenutno aktivan u organizmu.

Kako bi se korisnici zaštitili od prevare, veoma je važno kupovati ovakve proizvode u ovlaštenim apotekama.

Potražite Flowflex u najbližoj apoteci. Prije upotrebe pažljivo pročitati uputstvo o medicinskom sredstvu. Za obavijest o indikacijama, mjerama opreza i neželjenim dejstvima posavjetujte se sa ljekarom ili farmaceutom.

Uvoznik za BiH R&S d.o.o. Sarajevo.

- Advertisement -

Latest Posts

Raport

spot_img
spot_img