Nedavno objavljeno

Potraga za Brianom Laundriejem je završena

Ovosedmičnim otkrićem posmrtnih ostataka Briana Laundrieja završava potraga koja je sedmicama intrigirala pažnju javnosti dok su istražitelji pretraživali prirodni rezervat na Floridi. Potraga je bila usmjerena na ovog 23-godišnjaka, koji se u septembru vratio kući s putovanja bez svoje vjerenice Gabby Petito. Ona je ljeto provela putujući s Laundriejem američkim zapadom, dijeleći svoja putovanja na društvenim mrežama. Slučaj je prvi put privukao pažnju nakon što je porodica Gabby Petito 11. septembra prijavila njezin nestanak, piše CNN.

Laundrie će i sam uskoro nestati iz roditeljskog doma u North Portu u Floridi, samo nekoliko dana prije nego što su ostaci Gabby Petito pronađeni u šumi u Wyomingu. Istražitelji su se od tada usredotočili na njegovo lociranje, sve do srijede, kada je konačno pronađen. Ali ima još mnogo toga što ne znamo. Evo što stručnjaci kažu o otkrivanju istine o njihovoj smrti.

Kako je Laundrie umro?

Zubni kartoni potvrdili su da ljudski ostaci pronađeni ove sedmice pripadaju Brianu Laundrieju, objavio je FBI u četvrtak. No utvrđivanje uzroka smrti moglo bi biti izazovno jer su vlasti pronašle “ostatke kostiju”, rekao je penzonisani FBI-jev djelatnik Jim Clemente te dodao kako je moguće da je Laundrie bio mrtav cijelo vrijeme otkako je nestao.

“Ne mora nužno biti tako, ali bit će vrlo teško utvrditi uzrok i način njegove smrti. Ako ne postoji neka velika ili ozbiljna trauma na lobanji koja se može identificirati, možda neće postojati način da se utvrdi kako je umro. Da se, na primjer, utopio, na kosturu ne bi bilo nikakvih dokaza o tome”, rekao je Clemente za CNN.

Ostaci su pronađeni na području rezervata Carlton, ogromnog prirodnog rezervata na stotinjak čkvadratnih kilometara, koji je prethodno bio pod vodom, ali je nedavno isušen. Advokat Mark O’Mara kaže kako je najrazumnije objašnjenje da je Laundrie sam sebi oduzeo život u prirodnom rezervatu, a istu mogućnost spomenuo je Steven Bertolino, advokat Laundriejevih roditelja, u petak u intervjuu za ABC-jevu emisiju Good Morning America. Laundriejevi roditelji nekoliko su puta isticali mogućnosti da je Laundrie stradao u samoubojstvu.

“Ne znamo što se dogodilo. Naravno, znajući njegovo mentalno stanje, situacija je uvijek bila zabrinjavajuća”, rekao je Bertolino, dodavši da će oporodica prihvatiti procjenu doktora ako dođu do nekog drugog uzroka smrti.

Dr. Priya Banerjee, forenzička patologinja, složila se da će utvrđivanje uzroka Laundriejeve smrti biti izazovno. Međutim, istražitelji bi mogli iskoristiti bilježnicu pronađenu u blizini Laundriejevih posmrtnih ostataka kako bi otkrili što se dogodilo.

index.hr

Latest Posts

Raport

spot_img